Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

GODINE USPJEŠNOG RADA

Na svečan način obilježena 25. obljetnica rada Udruge umirovljenika općine Dubrava i Mješovitog pjevačkog zbora
 

Franjo Marković, član Skupštine Zagrebačke županije, čestitao jubilej i pozdravio Skupštinu kao izaslanik mr. Stjepana Kožića župana Zagrebačke županije .
Marica Špičić, tajnica Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije , u ime predsjednik Josipa Jakopača pozdravila Skupštinu.

Izvješće o 25. godišnjem radu Udruge umirovljenika općine Dubrava podnio je Stjepan Habazin, potpredsjednik Udruge ( budući da je predsjednik Tomo Markonić bolestan). Habazin je istakao da su protekle 25 godina bile godine uspješnog rada Udruga umirovljenika općine Dubrava, a Udruga se spominje oko 1980. kao Podružnica Saveza umirovljenika Hrvatske, Udruženje Vrbovec.

 

Habazin je govorio o aktivnosti u svezi s dobivanjem kuće i njenim uređenjem za Dom umirovljenik te rekao da su članovi SUBNOR-a Dubrave bili i umirovljenici koji su kupili kuću i dvorište, današnji Dom umirovljenika.

Ivan Vinković, tadašnji predsjednik Udruge dao je veliki doprinos kad je riječ o rješavanju imovinsko pravnih odnosa te je zgrada i dvorište postalo vlasništvom Udruge umirovljenika. Pomoć pri uređenje Doma dala je Zagrebačka županija , Zajednica umirovljenika Zagrebačke županije kao i općina Dubrava.

Udruga je pored svoga redovnog rada (brige o organiziranju rada i pomoći umirovljenicima) uspostavila dobru suradnju koja i danas traje s umirovljeničkim udrugama iz : Ivanić Grada, Vrbovca, Dugog Sela, Rugvice, Brckovljna, Gradeca, Preseka, Križa, Čazme i Štefanja.
U izvješću je istaknuto da je u proteklih 25 godina neprekidno djelovao i Mješoviti pjevački zbor čiji je dirigent i voditelj bio Tomo Markonić, sadašnji predsjednik Udruge umirovljenika. Svih 25 godina pored Markonića članovi Mješovitog pjevačkog zbora bile su i Dragica Manojlović i Dragica Pali.
U radu Udruge umirovljenika općine Dubrava , istako je Stjepan Habazin, velik su doprinos dali i dosadašnji predsjednici Ivan Vinković, Vlado Moravanski i Tomo Markonić.
Na kraju zaslužnim pojedincima kao i udrugama dodijeljena su priznanja i zahvalnice.

 

( Dragan Vicković)