Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

KORISTAN SEMINAR O ZDRAVLJU I UGODAN IZLET

Izvršni odbor Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirao je u Crikvenici seminar pod nazivom „Mentalno zdravlju“, a predavač je bila psihologinja mr. sc. Iva Brozičević Dragičević , prof. kliničke i sportske  psihologije iz Selca.

-Čovjek se svakodnevno mora baviti sobom , treba raditi na sebi. Volite sebe, kako biste voljeli druge.- poruka je seminara.  

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice ističe: Seminar smo organizirali kao nagradu našim predsjednicima Gradskih i općinskih udruga umirovljenika. Oni svoj posao veoma uspješno obavljaju iako su volonteri. Poslije seminara održali smo sjednicu Predsjedništva, gdje su informirali o predsjetojećim 26. Susretima umirovljenika i glazbenih sastavau Zaprešiću ( 18 i 19. rujna) , te o obilježavanju Međunarodnog dana  Dana starijih osoba 01. listopada u Jastrebarskom.

Nakon seminara, polaznici su boravili na izletu na Vrbnik ( otok Krk), a na povratu kući posjetili su Marijansko svetište na Trsatu.

Posebno dobrom raspoloženje sva tri dana doprinio je „Muzički sastav“: Vlado Turković Turki i Ljubinko Đurić ( Pisarovina), Ivan Marenić ( Križ), Nikola Mika Ptiček ( Sveti Ivan Zelina) i  Đuka Mućnjak ( Jastrebarsko)

Josip Kos- Samobor: -Bilo je ugodno, korisno i svrsishodno. I ovaj puta smo nešto naučili. O  „Mentalnom zdravlju“, organizirat ćemo stručno predavanje, kako bi naše članstvo imalo koristi.

Ljerka Puhača- Preseka: Sve je bilo u najboljem redu.  Poseba štimung opuštenosti dao je naš orketsra svojom svirkom. I korisno i zabavno.

Stjepan Habazin-Dubrava: Trodnevni izlet u potpunosti je ispunio svoju zadaću. Tema seminara bila je aktualna , a dodatni sadažajiu buli su pun pogodak.

Ivan Bucina- Orle: Sve je bilo odlično i korisno. Zbližili smo se. Postali smo jedna veća obitelj u kojoj ima puno sloge i rezumijevanja.

Ivan Sukser-Lukač- Luka: Na seminaru sam prvi puta, a tri sam godine predsjednik. Bogatiji smo svi skupa za dragocjena saznanja. U suradnji s Domom zdravlja Zaprešić, ali i s našim obiteljskim liječnicima organizirat ćemo slična predavanja.

Ankica Pavičić- Vrbovec: Bila su to tri veoma sadržajna dana. Program je ostvaren u tančine. Bogatiji smo za nova saznanja. Ujedno smo se rekreirali na izletu brodom na Vrbniku. Posjet Marijanskom svetištu na Trsatu uvijek je poseban doživljaj.

 Dragutin Frkanec- Marija Gorica. Ukupan dojam je jako pozitivan čemu je uvelike doprinijela dobra organizacija. Sve je bilo na veoma visokom novou.

Vlado Turković- Turki -Pokupsko. Bila je vrhunska organizacija. Bolje smo se upoznali i zbližili smo se . To je itekako korisno. ( Dragan Vicković)

SVI SE DOBRO NAJELI I DOBRO PROVELI

Na ovogodišnjoj 40. turističko kulinarskoj manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“ u Vrbovcu

Ovogodišnja 40. ta po redu trurističko kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ održana je pod pokroviteljstvo Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske koji je na svečanosti otvaranja rekao:

 –Ja ovo što vi radite već četrdeset godina ne vidim kao turizam, nego vidim kao čuvanje tradicije, onoga što jesmo i onoga što jeste, to je vrednije. Čuvate sjećanje i to materijalno sjećanje na nešto što je dio vas. I to je važno, to se računa. Mislite na sebe, cijepite se ako niste. Ako niste, razmislite opet pa se cijepite, a ako ne, dobro se najedite i dobro se provedite.

Svi su se dobro najeli i dobro zabavilina ovogodišnjoj priredbie „ Kaj su jeli naši stari“.

Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca i predsjednik Turističke zajednice grada Vrbovca:

-Na 40. manifestaciji ‘Kaj su jeli naši stari’ bilo je odlično.

Zadovoljan sam s ponudom hrane. Drago mi je da je pokrovitelj jubilarne manifestacije bio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, te da je bio ovdje s nama i da mu se svidjelo.

Ovogodišnju 40. „Kaj su jeli…“ otvorili  su osnivači manifestacije – Štefica Biškupec, Đuro Kraljić i Đuro Kušić.

Jasna Benedik, direktorica Turističkog ureda Vrbovec

-Svi živimo za tu manifestaciju, želimo očuvati našu baštinu, kulturu i običaje.

Ankica Pavičić, predsjednik Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca.

-Gradska udruga umirovljenika sudjelovala je u svih dosadašnjih 40 manifestacija. Unatoč epidemiološkim mjerama manifestacija je u potpunosti uspjela. Za pohvaliti je Turiskičku zajednicu , što je odala priznanje svakoj udruzi koje ja nastupala. Mi smo tako dobili specijalno priznaje za snalažljivost. Naše čanice su ispekle suhe i dihgane kolače koje smo prodavale.

Prodavale smo i granu koju su namn skuhali i dostavili restorani.

Andreja Gašparić, predsjednica Udruge žene Baničevec ( općina Rakovec)

– Posedbno smo radosne što smo osvojile treću nagradu u pripravljanju juhe od rajčice. To je „juha za okrepu“ i često je na našem jelovniku. Tu je juhu skuhala Marica Vidak po receput njezine bake.

Ivančica Sović- zamjernica predsjednice Udruge žena Pirakovec .

-Ovo je 9-ti puta da smo na „ Kaj su jeli..“. . Isprekli smo suhe kolače, gibanice, štrudle, a muže su organizirali pečenje rakije od tropa. Tu su bili glavni Vlado Antolković, Zdravko Kuten i Željko Sović.

Dobili smo priznanje: Najsložnija ekipa, a to i jesmo.( Dragan Vicković)