Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Održani sportski susreti Zajednice udruga umirovljenika

Nakon jednogodišnje stanke, Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU) ponovno je za svoje članove organizirala sportske susrete. Domaćin ovogodišnjih, 26-tih po redu, bila je Gradska udruga umirovljenika Zaprešića. Umirovljenici su se nadmetali u potezanju užeta, belotu, šahu, kuglanju, streljaštvu.

„Jedva smo dočekali današnji dan! Imamo 164 ekipe, a svi sudionici susreta imaju COVID potvrde. Hvala Županiji što brine o nama, bez nje ne bi bilo ni ovakvih susreta ni naše Zajednice“, ispričao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije. Susrete je otvorio župan Stjepan Kožić.

„Imamo na umu da ste kroz svoj radni vijek doprinosili razvoju Zagrebačke županije i zato skrbimo o vama da bi vaš umirovljenički život bio što kvalitetniji. U zadnjih deset godina vaše smo programe pripomogli s 12 milijuna kuna. Činit ćemo to i ubuduće“, obećao je župan.

Sudionike susreta, tijekom svečanosti njihova otvorenja, pozdravio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. I on je zahvalio umirovljenicima što su kroz svoj život utkali dio sebe u uspjeh sredina u kojima žive.

Dan nakon sportskih održan je i susret pjevačkih zborova i glazbenih sastava umirovljeničkih udruga.

Vijesti – Zagrebačka županija (zagrebacka-zupanija.hr)

KORISTAN SEMINAR O ZDRAVLJU I UGODAN IZLET

Izvršni odbor Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirao je u Crikvenici seminar pod nazivom „Mentalno zdravlju“, a predavač je bila psihologinja mr. sc. Iva Brozičević Dragičević , prof. kliničke i sportske  psihologije iz Selca.

-Čovjek se svakodnevno mora baviti sobom , treba raditi na sebi. Volite sebe, kako biste voljeli druge.- poruka je seminara.  

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice ističe: Seminar smo organizirali kao nagradu našim predsjednicima Gradskih i općinskih udruga umirovljenika. Oni svoj posao veoma uspješno obavljaju iako su volonteri. Poslije seminara održali smo sjednicu Predsjedništva, gdje su informirali o predsjetojećim 26. Susretima umirovljenika i glazbenih sastavau Zaprešiću ( 18 i 19. rujna) , te o obilježavanju Međunarodnog dana  Dana starijih osoba 01. listopada u Jastrebarskom.

Nakon seminara, polaznici su boravili na izletu na Vrbnik ( otok Krk), a na povratu kući posjetili su Marijansko svetište na Trsatu.

Posebno dobrom raspoloženje sva tri dana doprinio je „Muzički sastav“: Vlado Turković Turki i Ljubinko Đurić ( Pisarovina), Ivan Marenić ( Križ), Nikola Mika Ptiček ( Sveti Ivan Zelina) i  Đuka Mućnjak ( Jastrebarsko)

Josip Kos- Samobor: -Bilo je ugodno, korisno i svrsishodno. I ovaj puta smo nešto naučili. O  „Mentalnom zdravlju“, organizirat ćemo stručno predavanje, kako bi naše članstvo imalo koristi.

Ljerka Puhača- Preseka: Sve je bilo u najboljem redu.  Poseba štimung opuštenosti dao je naš orketsra svojom svirkom. I korisno i zabavno.

Stjepan Habazin-Dubrava: Trodnevni izlet u potpunosti je ispunio svoju zadaću. Tema seminara bila je aktualna , a dodatni sadažajiu buli su pun pogodak.

Ivan Bucina- Orle: Sve je bilo odlično i korisno. Zbližili smo se. Postali smo jedna veća obitelj u kojoj ima puno sloge i rezumijevanja.

Ivan Sukser-Lukač- Luka: Na seminaru sam prvi puta, a tri sam godine predsjednik. Bogatiji smo svi skupa za dragocjena saznanja. U suradnji s Domom zdravlja Zaprešić, ali i s našim obiteljskim liječnicima organizirat ćemo slična predavanja.

Ankica Pavičić- Vrbovec: Bila su to tri veoma sadržajna dana. Program je ostvaren u tančine. Bogatiji smo za nova saznanja. Ujedno smo se rekreirali na izletu brodom na Vrbniku. Posjet Marijanskom svetištu na Trsatu uvijek je poseban doživljaj.

 Dragutin Frkanec- Marija Gorica. Ukupan dojam je jako pozitivan čemu je uvelike doprinijela dobra organizacija. Sve je bilo na veoma visokom novou.

Vlado Turković- Turki -Pokupsko. Bila je vrhunska organizacija. Bolje smo se upoznali i zbližili smo se . To je itekako korisno. ( Dragan Vicković)

SVI SE DOBRO NAJELI I DOBRO PROVELI

Na ovogodišnjoj 40. turističko kulinarskoj manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“ u Vrbovcu

Ovogodišnja 40. ta po redu trurističko kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ održana je pod pokroviteljstvo Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske koji je na svečanosti otvaranja rekao:

 –Ja ovo što vi radite već četrdeset godina ne vidim kao turizam, nego vidim kao čuvanje tradicije, onoga što jesmo i onoga što jeste, to je vrednije. Čuvate sjećanje i to materijalno sjećanje na nešto što je dio vas. I to je važno, to se računa. Mislite na sebe, cijepite se ako niste. Ako niste, razmislite opet pa se cijepite, a ako ne, dobro se najedite i dobro se provedite.

Svi su se dobro najeli i dobro zabavilina ovogodišnjoj priredbie „ Kaj su jeli naši stari“.

Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca i predsjednik Turističke zajednice grada Vrbovca:

-Na 40. manifestaciji ‘Kaj su jeli naši stari’ bilo je odlično.

Zadovoljan sam s ponudom hrane. Drago mi je da je pokrovitelj jubilarne manifestacije bio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, te da je bio ovdje s nama i da mu se svidjelo.

Ovogodišnju 40. „Kaj su jeli…“ otvorili  su osnivači manifestacije – Štefica Biškupec, Đuro Kraljić i Đuro Kušić.

Jasna Benedik, direktorica Turističkog ureda Vrbovec

-Svi živimo za tu manifestaciju, želimo očuvati našu baštinu, kulturu i običaje.

Ankica Pavičić, predsjednik Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca.

-Gradska udruga umirovljenika sudjelovala je u svih dosadašnjih 40 manifestacija. Unatoč epidemiološkim mjerama manifestacija je u potpunosti uspjela. Za pohvaliti je Turiskičku zajednicu , što je odala priznanje svakoj udruzi koje ja nastupala. Mi smo tako dobili specijalno priznaje za snalažljivost. Naše čanice su ispekle suhe i dihgane kolače koje smo prodavale.

Prodavale smo i granu koju su namn skuhali i dostavili restorani.

Andreja Gašparić, predsjednica Udruge žene Baničevec ( općina Rakovec)

– Posedbno smo radosne što smo osvojile treću nagradu u pripravljanju juhe od rajčice. To je „juha za okrepu“ i često je na našem jelovniku. Tu je juhu skuhala Marica Vidak po receput njezine bake.

Ivančica Sović- zamjernica predsjednice Udruge žena Pirakovec .

-Ovo je 9-ti puta da smo na „ Kaj su jeli..“. . Isprekli smo suhe kolače, gibanice, štrudle, a muže su organizirali pečenje rakije od tropa. Tu su bili glavni Vlado Antolković, Zdravko Kuten i Željko Sović.

Dobili smo priznanje: Najsložnija ekipa, a to i jesmo.( Dragan Vicković)