Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE DUBRAVA

Članovi Udruge umirovljenika općine Dubrava, počeli su se ponovo sastajati, nakon što je Nacionalni stiožer Civilne zaštite popustio mjerama širenja koronavirusa.

Stjepan Habazin, potpredsjednik Udruge ističe:

-Naš dan za okupljanje u Dubravi je oduvijek bila srijeda. Srijeda je „uredovni dan“ u Dubravi. (Srijedom se nekada održavao stočni sajam.) I ove srijede kroz naše prostorije procirkuliralo je 50 tak članova. Uvijek netko nešto treba.  Najvažnije je da se vidimo. Tu se za svakoga nađe „čašica razgovora“: kava, čaj i sok su besplatni za članove. Kuća u kojoj je Udruga umirovljenika općine Dubrava je“ kućica u cvijeću“. Vrijedne ruke članica i članova Udruge uredile su okoliš.

Već planiraju predstojeće aktivnosti . Oni će 14. lipnja ići na hodočašće u Mariju Bistricu, a 20. lipnja zajedno s Presečanima će se družiti. Ljetos pleniraju jednodnevne izlete i kupanje na moru i u toplicama.

Habazin dodaje: Još uvijek pazimo na socijalno distanciranje, dezinfekciju i higijenu ruku. Činimo sve da ne širimo koronavirus. 

RAD U OTEŽANIM UVJETIMA

SA SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA ZAJEDNICE UDRUGA UMIROVLJENIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Održana je redovna sjednica Predsjedništva Zajednice Udruga umirovljenika Zagrebačke županije kojoj je predsjedavao Josip Jakopač, predsjednik.
Na sjednici se raspravljalo o daljnjem radu Zajednice u svjetlu koronavirusa i mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite o sprečavanju širenja ove pandemije.


Josip Jakopač kaže:
-Gradske, općinske udruge umirovljenika i Zajednica Udruga umirovljenika Zagrebačke županije nisu prestajali radom, unatoč koronavirusu . Naravno naše su aktivnosti bile prilagođene datim uvjetima u kojima smo svi skupa poštivali mjera o sprečavanju pandemije.
Budući da neke Gradske i općinske organizacije umirovljenika nisu održale izvještajne skupštine, rok je produžen do kraja godine. Važno je da se usvoje dokumenti o planovima rada i financijskim planovima.
Zbog koronavirusa odgođeni su ovogodišnji Sportski susreti i Susreti pjevačkih zborova koje organizira Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije.
Predsjedništvo je raspravljalo i o drugim pitanjima iz svoje nadležnosti. (Dragan Vicković)

UZDARJE JEDNOG RAZREDA

Milštajnovi dječaci

Zagreb je 22. ožujka 2020. zadesio potres. Mnogi su željeli i uplatili pomoć za saniranje posljedica ove prirodne katastrofe. Svoju pomoć uplatio je i V-A razred Prve učiteljske škole ( škol. god 1962./63.) iz Zagreba . Oni su uplatili pomoć za obnovu osnovne škole u Markuševcu, jer su mnogi završili radni vijek radeći u školi. Bili su jednodušni pomoći osnovnoj školi, ovaj puta u Markuševcu. Tako su željeli popraviti bar jedan prozor, jer škola je uduvijek bila prozor u svijet.
Ivan Drobec , bivši učenik tog razreda kaže:
-Zli usud Vašega odgojno-obrazovnog vrta izmamio nam je suze ljubavi. Njima želimo baremo malo vidati rane , osvježiti rožice u školskim klupama i skromno posvjedočiti svetost učiteljskog zvanja, jer Ljubav je jača od svake nevolje i svakoga zla.
U popratnom pismu Gordani Horvat, prof. ravnateljici OŠ Markuševec bivši učenici V-a kažu:
-U Zagrebu smo doživjeli prve ljubavi, pisali prve pjesme i ostavljali ljubavne poruke u klupama . To je generacija koja je išla osunčanom stranom ulice. Tako smo se prepoznavali.


Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče. Njegova me radost blaži njegova me rana peče
Grad nas je cijelo vrijeme grlio, strepio je nad nama . Sebe nam je darovao. Danas je ranjen. Grade moj, s Tobom smo i sada kada Ti je najteže.
Ovo je uzdarje : Jednog V-a, Prve učiteljske škole , Zagreb
Medulićeva 33, gen. 1962./63. raz. Romana Milštajna, prof.
(pomoć su uplatili: Antolčić Branko- Zagreb, Beketić Josip-Zagreb, Buden Marijan- Belec, Buljan Marko- Zagreb, Drobec Ivan-Jakovlje, Hercigonja Željko-Velika, Matovina Ivan- Zagreb, Matičić Hrvoje- Zagreb, Mihaljev Branko- Bestovje Samobor, Mikulić Miroslav- Proložac, Pleško Marijan-Klanjec, Šipušić Stjepan- Velika Gorica, Tokić Mile- Sveti Ivan Zelina, Vicković Dragan- Vrbovec i Vlahovec Stjepan- Buzin)
Gordana Horvat, ravnateljica OŠ Markuševec bila je dirnuta ovom gestom bivših učenika Prve učiteljske škole i toplo im se zahvalila.
Osnovnu školu Markuševec polazi 630 učenika u matičnoj i u dvije područne škole u Bačunu i Vidovcu. Zgrada je u Markuševcu znatno oštećena. U tijeku je sanacija štete i oni se nadaju da će poslovi sanacije biti završeni do početka iduće školske godine. ( Dragan Vicković)