Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU) u Dubravi je obilježila Međunarodni dan starijih osoba. Čini to već sedmu godinu, uz prisutnost predstavnika svih umirovljeničkih udruga koje djeluju na prostoru županije. Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je Udruga umirovljenika općine Dubrava, a jedan od sudionika bio je i stogodišnji Josip Pisnjak. Iz Ivanić-Grada je, sada smješten u domu za starije osobe u Dubravi.
„Kako doživjeti sto godina? Treba biti nasmijan, uvijek dobre volje, nikad se ne srdit, poštivati svakog čovjeka…“, poručio je okupljenima Pisnjak. Po struci šnajder, još uvijek je spreman ‘popraviti’ bilo koji odjevni predmet.
„Iglu navodim malo teže, ali dalje već ide…“, prokomentirao je.
Da zlatne godine žive što dulje, uz dobro zdravlje, okupljenima je poželjela zamjenica župana Nadica Žužak.
„Županija kvalitetno brine o stanovnicima starije životne dobi. Provodimo nekoliko projekata koji pridonose poboljšanju kvalitete njihova života, posebno potrebitih. Tako uz financiranje rada Zajednice udruga umirovljenika, pomažemo i programe ‘Pomoć u kući’ i ‘Zaželi'”, rekla je zamjenica Žužak.
Josip Jakopač, predsjednik ZUU-a, rekao je da Zajednica, kroz svoje programe, pomaže svima koliko god može.
„Bez financijske podrške Županije toga ne bi bilo. Po stoti puta moram ponoviti – dok bude potpore Županije i mi ćemo se družiti“, rekao je Jakopač.
U prigodnome programu, uz ostale, sudjelovali su pjevački zborovi udruga umirovljenika iz Dubrave, Dugog Sela i Ivanić-Grada.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

« 1 od 4 »

 

IZVOR