Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

SRCEM ZA BANOVINU

Umirovljenici Ivanić Grada pomogli Banovini

Želji Brezovečki-Brzi, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Ivanić Grada:

-Trebao je to biti još jedan normalan radni dan u našemu životu , ali priroda ima neke druge namjere : .ljuljanje , trešnja i neizvjesnost postala je stvarnost. Tada čovjek shvati da je malen, nemoćan i krhak , jer tih par sekundi svima je bila kao vječnost u nepoznato što i kako dalje Vijesti su pokazale razmjere potresa koji je pogodio Sisačku Moslavačku županiju.

Kako ste reagirali u Gradskoj udruzi umirovljenika Ivanić Grada?.

 Brezovečki kaže:

-Shvatili smo da trebamo nešto poduzeti i pomoći potrebitim . Penzići su počeli donositi humanitarnu pomoć za našu Banovinu. Za par sati toliko je toga doneseno da smo odmah organizirali hladnjaču i uputili je na Banovinu u Petrinju u tamošnji Karitas.

Udruga umirovljenika Ivanić Grada uključila se i odlaskom volontera na pogođena mjesta gdje su sanirana krovišta i sve što je u ovakvim kriznim vremenima potrebito . Udruga je izdvojila dio sredstava za članice Kravarsko i Pokupsko kojima su prostorije za rad udruge umirovljenika znatno oštećene u ovom velikom potresu.

Na kraju Brezovečki kaže:

-Još jednom se pokazalo veliko srce naših članova udruge i razumijevanje za potrebama ljudima u nevolji . Svakako je vrijedno sjetiti se i zahvaliti znanim i znanim ljudima velikog srca koji su svojim primjerom pokazali da ako ne misliš na druge , jednoga dana shvatit ćeš da ni drugi ne misle na tebe .( Dragan Vicković)

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE FARKAŠEVAC

Udruga umirovljenika općine Farkašavac najmlađa je umirovljenička udruga u Zagrebačkoj županiji, a osnovana  je 23. studenog 2019. Lani je iz opravdanih razloga izostala veća aktivnost ( korana virus).

Predsjednik Udruge umirovljenika, koja okuplja 50 članova je Ivan Gotić, Ljerka Jakopčević je potpredsjednica, a dužnost tajnika obnaša Marinko Kostiha. Pored njih u Izvršnom odboru su i Nada Brckan, Nikola Otržan i Nikola Horvat.

-Već ove godine, ističe Marinko Kostiha, tajnik Udruge, ukoliko epidemiološko stanje bude povoljnije, realizirat ćemo ambiciozan plan aktivnosti.

Zahvaljujući razumijevanju općine Farkaševac , a posebno načelnika Dražena Draganić, Udruga je dobila novouređeni prostor u općinskoj zgardi, što govori o razumijevanju lokalne samouprave za potrebe ljudi treće životne dobi.

– Tu ćemo se sastajati te organirati dežurstvo jednom tjedno prije podne. Cilj nam je uzajamno informiranje i o potrebama našega članstva , ali i zajednički tražiti načine realiziranja našega programa rada.- ističe Ivan Gotić, predsjednik Udruge.

Na prvom ovogodišnjem okupljanju, općina je poklonila svakom članu Udruge novogodišnji poklon-paket. Za tu svrhu iz proračuna je izvojeno 5.000 kuna. ( Dragan Vicković)

ZA STRADALE U POTRESU

Predsjedništvo Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, čiji je predsjednik Josip Jakopač odlučilo je dodijeliti 15.000 kuna Općinskoj udruzi umirovljenika Kravarsko i 15.000 kuna Općinskoj udruzi umirovljenika Pokupsko.

Josip Jakopač kaže:

– Riječ je o sredstvima koja su naše gradske i općinske udruge umirovljenika uplatile na naš žiro račun kao pomoć ovim udrugama umirovljenika , čije su kuće i imanja stradali u potresu 28 i 29. prosinca 2020.

Ovo je prva pomoć stradalima članova ovih udruga. Već nakon kraćeg vremena Zajednica će iz pristiglih sredstava još pomoći umirovljenicima Kravarskog i Pokupskog gdje bude najpotrebnije. Sve su se gradske i općinske udruge umirovljenika Zagrebačke županije odazvale apelu za pomoć stradalima u potresu Zagrebačke županije. Umirovljenici su i ovaj puta pokazali veliku solidarnost.( Dragan Vicković)