Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

STARA JELA Z DUGOG SELA

Na ovogodišnjoj VII po redu manifestaciji „ Stara jela z Dugog Sela“ uspješno se predstavila i Gradska udruga umirovljenika Dugog Sela čiji predsjednik Stjepan Jabrišak ističe:
-Članice Gradske udruge umirovljenika Dugog Sela dale su svoj veliki doprinos kad je riječ o kompletnoj afirmaciji ovoga značajnog turističkog proizvoda našega Grada.


Žene su na štandu prodavale kolače koje su same ispekle , a posebna je ekipa kuhala gulaš. Dugoselski umorovljenici osvojili su drugu nagradu za pečenu gusku. Bio im je to dobar uvod za tradicionalne Martinjske svečanosti u Dugom Selu. Martinske svečanosti održat će se 10. studenog u Dugom Selu. Gradska udruga umirovljenika priprema posebnu zabavu na kojoj će krstiti mošt, što je ovdje i tradicija kao i zabavu prigodom obilježavanje Sv. Kate.
Stara jela z Dugog Sela manifestacija je koja je ponudila mnogobrojnim posjetiteljima veoma zanimljiv program ukojem je sudjelovao i Mješoviti pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika kojim je dirigirao prof. Josip Zenko.

„Stara jela z Dugog sela“ dobro je organiziralo Pučko otvoreno učilište.

 

( Dragan Vicković)