Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

ČESTITKA ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU

Josip Jakopač predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije u ime Skupštine Zajednice, Izvršnog odbora Zajednice, Nadzornog odbora Zajednice, Predsjedništva Zajednice i u svoje ime čestita

SRETAN  I  BLAGOSLOVLJEN  BOŽIĆ  I  BOŽIĆNI  BLAGDANI
TE  SRETNU  I  USPJEŠNU  NOVU   2024 GODINU

Svim članovima gradskih i općinskih udruga  umirovljenika Zagrebačke županije, svima umirovljenicima Republike Hrvatske kao i svima građanima Republike Hrvatske.

ZAJEDNICA UDRUGA UMIROVLJENIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Delegati  30 udruga, članica Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije okupili su se u Dugom Selu, 05.12.2023.godine na redovnoj godišnjoj skupštini.  Dnevni red je sadržavao izvještaj predsjednika o radu Zajednice u 2022.godini, financijski izvještaj za 2022.godinu, izvještaj nadzornog odbora za 2022. godinu. Nakon rasprave jednoglasno je donesen zaključak da je Zajednica ispunila u cijelosti plan, poslovanje se vodi uredno, u skladu sa zakonom,  te se zadovoljavaju potrebe i želje umirovljenika prema financijskim mogućnostima. Nakon toga je predstavljen plan rada i financijski plan za 2024.godinu. Po raspravi planovi su jednoglasno usvojeni, smatraju se realni i ostvarivi.

Na ovoj skupštini gosti su bili zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna. U svom obraćanju zamjenik župana je izjavio da je ponosan na rad Zajednice koja izvrsno odrađuje svoje projekte, da je impresioniran organizacijom Sportskih susreta i svim događanjima koje provodi  Zajednica na ponos svojih članova ali i na ponos  naše Zagrebačke županije. Nadalje, radost takmičenja i druženja i duh optimizma pokazuju da u mirovini možeš u udrugama pronaći svoj interes, provesti ugodno vrijeme, pobjeći od depresije, biti aktivan, održavati svoje zdravlje i aktivno nositi svoje godine. Zagrebačka županija vam je zahvalna jer tijekom radnog vijeka vi ste radili za našu županiju i domovinu pa naš zadatak je da cijenimo vaš doprinos kroz financijsku podršku Zajednici pa u 2024 godini ćemo pratiti vaše programe i projekte.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna u svom pozdravnom govoru  kazala je da Zajednica, najbrojnija članica Matice postiže izvrsne rezultate, odlično je vođena i organizirana, ima financijsku i moralnu podršku svoje županije te da bi bila sretna kad bi se druge krovne županijske udruge ugledale na Zajednicu. Potom je informirala što Matica poduzima kroz Nacionalno vijeće pri vladi Republike Hrvatske kako bi se popravio materijalni status svih umirovljenika, odnosno osigurala sretna starost.
Po završetku skupštine sve udruge i članovi skupštine dobili su kalendar Zajednice.