Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

IZVRŠNI ODBOR

Izvršni odbor Zajednica Udruga umirovljenika Zagrebačke županije održao je sjednicu u Kraljevom Vrhu ( općina Preseka) pod predsjedavnjem Josipa Jakopača, predsjednika. Domaćin sjednici bila je Udruga umirovljenika općine Preseka.


Izvršni je odbor usvojio financijsko izviješće za 2019. te izviješće Nadzornog odbora za prošlu godinu.
Izvršni je odbor predložio prijem u članstvo Zajednice udruga umirovljenika, Udrugu umirovljenika općine Farkaševac koja je osnovana početkom godine i broji 35 članova. O tome konačnu riječ ima Skupština Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.


Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava 1. studenoga, ove će godine organizirati Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije u Dubravi, a domaćin će biti Udruga umirovljenika općine Dubrava. Ovaj skup mora biti organiziran prema uputama Nacionalnog stožera Civilne zaštite zbog sprečavanja širenja Covita 19.
Izvšni dbor održat će ove godine tradicionalni seminar u Malinskoj na otoku Krku.


Na kraju spomenimo da je sjednicu Izvršnog odbora Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije pozdravio Nikola Kožar, načelnik općine Preseka,a bio je nazočan i vlč. Mladen Benko novoimenovani župnik župe Preseka. ( Dragan Vicković)

ORGANIZIRANO LJETOVANJE U SELCU

Članovi Gradske udruge umirovljenika Dugog Sela boravili su od 19.do 26 srpnja ove godine u odmarlištu grada Zaprešića u Selcu.
Stjepan Jambrišak, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Dugog Sela kaže:
-Na ljetovanju u Selcu boravila su 34 naša umirovljenika. Suradnja je uspostavljena preko Gradskog društva Crvenog križa Dugog Sela. Mi smo godinama kortistili odmaralište Društva „Naša djeca“ našeg grada u Velom Lošinju. Ove godine zbog pandemije Covita 19 , odmarlište je bilo zatvoreno, pa smo iskoristili veoma povoljnu ponudu grada Zaprešića u Selcu. Umirovljenici Dugog Sela bili su veroma zadovoljni boravkom u Selcu.
Recimo da je umirovljenike Dugog Sela u Selcu posjetio i dr. Nenad Panian gradonačelnik grada Dugog Sela.
Za vrijeme ljetovanja , vrijeme je poslužilo umirovljenike Dugog Sela, pa je i to doprinijelo dobrim utiscima o ovom organiziranom ljetovanju. ( Dragan Vicković)

USPJEŠAN PROŠLOGODIŠNJI RAD

Gradska udruga umirovljenika grada Vrbovca održala je izvještajnu godišnju skupština pod predsjedavanjem Ankice Pavičić, predsjednice. Skupština je održana na jezeru „Črnec“ .Skupštinu je pozdravio Stjepan Jambrišak dopredsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije koji je i predsjednik Gradske udruge umirovljenika Dugog Sela.

– Jambrišak je pohvalio prošlogodišnji rad Gradske udruge umirovljenika. Ove se pak godine rad svih udruga umirovljenika odvija u posebnim okolnostima radi pandemije korona virusa. istako je Jambrišak te naglasio da je unatoč teškoćama kontinuitet rada održan.

Ankica Pavičić je u svom izvješću istakla da je rad Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca prošle godine bio veoma uspješan.

-Umirovljenici su organizirano po deveti puta boravili u Banja Vrućici u Tesliću, a organzirali su i nekoliko druženje. Oni su i lani sudjelovali u „Kaj su seli naši stari“ – najznačajnijoj turističko kulinarsko manifescaii u gradu na kojoj su i pobijedili- naglasila je Pavičić.

Umirovljenici Vrbovca redovito su posjećivali kazališne predstave u gradu Zagrbu.

Na tradicionalnim Susretima umrivoljenika koju organizira Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Vrbovčani su postigli zapažen uspjeh. (Dragan Vicković)