Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU) obilježila je u Dugom Selu Međunarodni dan starijih osoba – 1. listopada. Prigodnim druženjem županijski umirovljenici obilježavaju ovaj dan od 2013. godine.

„Bit ovoga susreta je druženje, a Županija nam u tome pomaže. Stoji iza nas! Međunarodni dan starijih osoba obilježavamo po peti puta i to je sada postala redovita aktivnost naše Zajednice“, rekao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije. Na susretu su sudjelovali predstavnici svih gradskih i općinskih udruga. U Zajednicu je udruženo njih 28.

Ivan Banek, tajnik Matice umirovljenika Hrvatska, okupljenima je poželio „u tijelu zdravlje, u duši mir, u srcu radost, a u mislima mladost“, dok je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian poručio da se iz problema, koji umirovljenike (i ne samo njih) tište, može izaći samo zajedništvom.

„Kada smo zajedno i kada se družimo onda ‘jesenska dob i nije tako strašna’“, rekao je Panian.

Predstavnike umirovljeničkih udruga pozdravili su također Rudolf Benček, počasni predsjednik ZUU Zagrebačke županije, Stjepan Jambrešak, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo te župan Stjepan Kožić.

„Želim da i dalje budete aktivni dio društva. Bez obzira na godine, još uvijek pokazujete upornost, snagu i volju. Stoga se veselim svakom susretu s vama“, rekao je župan, dodavši da Županija maksimalno pomaže realizaciju umirovljeničkih programa. Godišnje u njih ulaže oko 1,2 milijuna kuna.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, prigodni program izveli su pjevački zborovi udruga umirovljenika iz Brckovljana i Dubrave te ženska vokalna skupina „Koledarice“ dugoselskog KUD-a Preporod.

 

IZVOR

 

Galerija fotografija