Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

VALENTINOVO

Karitasova kuća za starije i nemoćne „Sv. Kamilo de Lellis „ u Vrbovcu na svečan je način obilježila Dan zaljubljenih- Valentinovo. Prigodan program izveo je Mješoviti pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika Vrbovec.
S. Stanka Oršolić voditeljica Kuće u uvodu u ovu svečanost biranim je riječima govorila o svakodvenoj potrebi ljubavi koja je smisao života i koja nas pokreće. Posebno je naglasila da je najveća Ljubav- Kristova ljubav za nas ljude. Korisnici Karitasove kuće u znak zahvalnosti počastili su Zbor simboličnim kolačem-tortom u obliku srca.


Mješoviti pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika djeluje 20 godina i nastupa na prigodnim proslavama u gradu Vrbovcu i Zagrebačkoj županiji. Oni su veoma česti gosti u Marijanaskom svetištu u Mariji Bistrici.
Korisnici kuće ugodno su proveli vrijeme pjevajući zajedno sa Zborom . Oni kojima zdravlje dopušta i zaplesali su.( Dragan Vicković)

UDRUGA KOTIRA SASVIM DOBRO

Udruga umirovljenika općine Matrija Gorica osnovana je 1995. Ove će godine obilježiti 25 godina uspješnog rada i postojanja. Trenutno broji 264 člana koji djeluju u tri podružnice: Trstenik, Marija Gorica i Kraj Donji.
U Udruzi djeluje Izvršni odbor: Dragutin Frkanec, Mihalj Jakolić, Josipa Kolarić, Irena Lukica, Stjepan Lukša, Danica Frkanec, Stanko Knežić, Franjo Jakovina, Ivica Debogović, Dragutin Bukovinski, Stanko Pili, Vesna Krčelić , Enis Hibić, Branko Debogović i Stjepan Debogović.


U Nadzornom odboru su : Franjo Jakovina, Mišo Bubalo Stjepan Debogović.
Predsjednik Udruge umirovljenika općine Marija Gorica Milan Jurač, ( na odlasku zbog bolesti) . Na mjesto predsjednika Izabran je Dragutin Frkanec, dopredsjednik je Stanko Pili, a tajnik je Mihalj Jakolić, dok dužnost blagajnika obnaša Martina Dojčić Pili .


Dragutin Frkanec, predsjednik ističe:
-Udruga umirovljenika Marija Gorica za sada kotira sasvim dobro, ali uz pomoć donacije same općine Marija Gorica i donacijom Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, te dodaje:
-Imali smo zapažene izlete u toplice : Sv. Martin na Muri, Krapinske toplice, Jezerčica, Tuheljske toplice te smo odlazili na jednodnevne izklete na more: Mošćenička Draga, Novi Vinodolski, Ićići. Bili smo u Vukovaru, a boravili smo, pored ostalog i na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici , te smo posjetili „Špancir fest“ u Varaždinu. Nakon boravka u Marijanskom svetište u Mariji Bostrici obilježili smo i Martinje u restoranu „Vila Vladimir“. Na tom izletu bio je 61 član.


Svake godine Udruga umirovljenika Marija Gorica organizira druženje članova krajem prosinca . To je druženje postalo tradicionalano. Tada pozovu udruge umirovljenika s kojima surađuju tijekom godine. ( Brdovec, Zaprešić, Dubravica) Prošle godine bilo je to 14 druženje po redu.
-Na kraju – ističe Dragutin Frkanec-zahvaljujemo se općini Mariji Gorici i načelnici Marici Jančić za pomoć koju pruža Udruzi umirovljenika .(Dragan Vicković)