Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

PROSLAVILI ROĐENDANE

Udruga umirovljenika općine Jakovlje  obilježila je  70. i 80. rođendane svojih dugogodišnji članova.

Slavljenici su : Đurđica Kolarić,  Marija Brdsko, Barbara Horvatović  i Ivan Seničić obilježili su 70. rođendan, a najstariji i najvitalniji član  Drago Bobolinski obilježio je  80 rođendan.

Branka Majcen, predsjednica Općinsk udruge umirovljenika općine Jakovlje kaže:

-Našoj svečanosti bila su nazočni načelnica općine Jakovlje Sanja Borovec i  predsjednik Općinskog vijeća Mario Hlad. Naši slavljenici uz muziku i ples bili su oduševljeni. Zahvaljujemo se i našem Mješovitom pjevačkom zboru koji je svojim  nastupom uveličao ovu svečanost.

 Na kraju javljanja iz Jakovlja, istaknimo da su članovi Općinske udruge umirovljenika općine Jakovlje bili na jednodnevnom izletu ui Kopačkom ritu, odakle nose mnogobroje  utiske.( Dragan Vicković)

DUGO SELO UNATOČ COVIDU- USPJEŠNO POSLOVALI

Održana je godišnja skupština Gradske udruge umirovljenika Dugog Sela. Izvješće o radu podnio je Stjepan Jambrišak, predsjednik, koji je pored ostalog rekao:

-Plan rada za prošlu 2020. bio je opsežan i napregnut. Zbog pandemije covid 19, plan smo morali prilagoditi prilikama. Godinu smo završili pozitivno, a to se vidi i po tome, što je 970 članova platilo članarinu.

Tijekom 2020., Udruga je organizirala izlete u Crikvenicu, 2 puta u Novi Vinodolsaki te u Mošćenički Dragu. Istodobno u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, 36 dugoselskih umirovljenika povoljno je ljetovalo u Selcu. Na jednodnevnim izletima ( u toplicama Jezerčice, Krapinskim toplicama te u Velikom Taboru i Tuheljksim toplicama  u prosjeku je sudjelovao svaki drugi član.

Prije potpunog zatvaranja ( u ožujku), Udruga je održala zabavu za Valentinovo i Dan žena, a sudjelovala je i na fašniku

Za Božić su podijelIli paketi  potrebitim  članovima . Ukupna vrijednost poketa je 10.000 kuna, a osigurala je za 70 članova jeftinija drva.

I na kraju za istaći je da je Gradska udruga umirovljenika Dugog Sela kupila  5 tona mandarina ( vrijednost 18.000 kuna) i podijelila svim članovima.

Članovi Izvršnog odbora Gradske udruge umirovljenika grada Dugog Sela: Stjepan Jambrišak- prtredsjednik, Marko Jurakić-potpredsjednik, Ljubica Pužek -potpredsjednica, Josip Petanjek- tajnik, Ana Belošević- blagajnik te članovi: Stjepan Harambaša, Zdenka Krpanić, Ivan Vrdoljak, Zvonko Martinjak, Štefica Đurak, Zvonko Jelečki, Marijan Štrcar i Barica Jambrečec. ( Dragan Vicković)

SUSRETI UMIROVLJENIKA U RUJNU U ZAPREŠIĆU

Izvršni odbor Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije sastao se u Dugom Selu, Domaćin sjednici bila je Gradska udruga umirovljenika Dugog Sela čiji je predsjednik Stjepan Jambrišak.

Sjednicu je pozdravio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian..

Na sjednici  Izvršnog odbora pod predsjedavanjem Josipa Jakopača dogovarale su se predstojeće aktivnosti, između ostalog i organizacija Županijskih sportskih susreta i Susreta pjevačkih zborova koji će se održati u Zaprešiću 18. i 19. rujna.. Dvodnevnim susretima domaćin će biti Gradska udruga umirovljenika grada Zaprešića.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba -01. listopada održat će se u Jastrebarskom .

Na kraju predstavnici Općinskih udruga umirovljenika Pokupsko i Kravarsko, zahvali  su se gradskim i općinskim udrugama umirovljenika Zagrebačke županije na pomoći koju su im uputili nakon što je njihovo područje zahvatio potres krajem, prošle godine.