Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije skreće pozornost svojim članovima kao i svim ostalim građanima, posebno građanima starije životne dobi , da se u svezi s pandemijom korona virusa pridržavaju uputa koje je javno iznio Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske. Istodobno treba se pridržavati  i uputa stožera Civilne zaštite Zagrebačke županije kao i uputa Stožera Gradova i općina Zagrebačke županije .

Posebo upozoravamo na potrebu samodiscipline u provođenju spomenutih mjera, a napose da starija populacija ne izlazi nepotrebno iz svojih stanova da se pridržavaju samoizolacije.

Time ćemo zaštiti sebe i svoje ukućane , ali i spriječiti prenošenja i širenje spomenutog virusa.

Kad je riječ o zadravstvenoj zaštiti, molimo vas da ne idite u Domove zdravlja već svoje potrebe i zahtjeve komunicirajte telefonski sa svojim liječnikom. 

Važno je da svojim susjedima koji su u potrebi ponudite pomoć kao što je odlazak u prodavaonice živežnih namirnica ili ljekarne. Komunicirajte  Stožere civilne zaštite u svojoj općini i gradu kad je riječ o organizaciji odlaska u trgovinu  radi nabave živežnih namirnica i sanitarnih potrepština ili u ljekarne. 

                                                                                                         Za  Izvršni odbor 

                                        Zajednice udruga umirovljenika  Zagrebačke županije

                                                                                         Josip Jakopač, predsjednik

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Međunarodni dan žena na svečan način obilježen je u mnogim udrugama umirovljenika. Žene su bile u centru pozornosti, a dominirale su lijepe riječi, pažnja i cvijeće.


Na druženju koje je organizirala Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo i predsjednik Stjepan Jabrišak, gradonačelnik Dugog Sela dr. Nenad Panian uputio je slijedeću čestitku:


Žene, toliko slične, a toliko različite. Danas slavimo dan kada su odlučile zatražiti pravo da budu ravnopravne. Što znači biti ravnopravan? Za isti posao ista plaća? Za isti doprinos društvu isto poštovanje? Za pravo na odlučivanje o vlastitom tijelu? Čak i nabrajanjem dolazim do činjenice da je to ne samo pravedno, nego i logično. Vjerujte drage moje, ne trebate ustajati kada muškarac ulazi u sobu, niti mu se diviti kada vam uputi barem pogled iz samilosti kada pijan dođe kući ili vam traži i posljednju kunu za kladionicu. Niti slušati priče kako je ženi mjesto u kuhinji(ipak mi bolje kuhamo?).


Budite ono što jeste, ljudska bića, kratkotrajno prisutna na ovoj kugli, puna ljubavi i osjećaja, puna radosti i majčinstva. Dajte svojim grmaljima slobodu da misle da su važni. Jesu, barem onoliko koliko i vi drage moje, barem onoliko koliko i vi.


Trebamo vas, jer bez vas nas ne bi bilo, trebamo vas da nas smirite kada kao djeca zaboravimo na pravila. Trebamo vas kao majke, sestre, kćeri i bake. Trebamo vas jer smo jedno.


Drage moje, sretan Vam Dan žena želi Vaš Neno (Medo)
Predsjednik Jambrišak i gradonačelnik Panian osobno su uručili svakoj ženi ružu, a bilo je 90-tak žena .


Dugoselčani su u povodu Međunarodnog dana žena organizirali i turnir u beli na kojem su sudjelovali umirovljenici iz Svetog Ivana Zeline, Brckovljana, Rugvice i Dugog Sela, a održano je i natjecanje u pikadu na kojem su sudjelovali pored domaćina i umirovljenici iz Rugvice. ( Dragan Vicković)