Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Općinska udruga umirovljenika općine Bedenica: ODRŽALI SMO UDRUGU UMIROLJENIKA

Mira Balić ( 80) najstarija članica Udruge: Meni je Udruga sve. To je moj život.

 Općina Bedenica broji 1422 stanovnika, a među njima i oko 380 umirovljenika.Općinska udruge umirovljenika Bedenica uspješno radi već 11 godina.

Rukovodstvo Udruge umirovljenika općine Bedenica čine: Dragica Picek, predsjednica, Zorica Kranjec, potpredsjednica , Zvonko Barilar, tajnik i Vlado Mahnet blagajnik . Zorica Martinjak je predsjednica Nadzornog odbora, a članovi su : Božica Šćuric i Josip Tuković.

Dragica Picek, predsjednica kaže:

-Ovu 2020. godinu lijepo smo otpočeli druženje pod nazivom „Nova poslije Nove“, veselili smo se za Valnetinovo, a održali smo „Fašničke spelancije“ što je tradicija u nas. A onda sve je prekinula korona.

Rad Udruge bio je izuzetno otežan zbog pandemije korona virusa. Zbog provođenja epidemioloških mjera u sprečavavanju širenja pandemije nismo bili u mogućnosti ostvariti zacrtani plan rada. Unatoč nenormalnim okolnostima, uspjeli smo odražati Udrugu. Ponašali smo se prema uputama Općinskog stožera Civilne zaštite, te sugestijama Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Zadaće je provodio Izvršni odbor Udruge.

 Izostali su izleti, čemu se naše članstvo veseli, te suradnja s drugim udrugama. Iz poznatih razloga nisu održani ni Susreti umirovljenika Zagrebačke županije kao ni susreti Mješovitih zborova na kojim smo tradicionalno sudjelovali.

Izostao je i rad Mješovitog pjevačkog zbora koji broji 30-tak članova, a voditeljica je Magdalena Bačanek, te muzikaša „ Zadnja šansa“.

Predsjednica Picek dodaje:

-Tijekom godine skrbili smo o bolesnim i nemoćnim našim članovima. Ipak članovima Udruge umirovljenika najviše je nedostalo družnje kao oblik rada kojega smo njegovali do sada. Ipak zdravlje naših članova, koji su u rizičnoj skupini bilo nam je na prvom mjestu.

 Da smo ispravno postupali, potvrđuje i podatak da u našoj Udruzi nije zabilježen ni jedan slučaj Covida 19. Na to smo izuzetno ponosi.

I na kraju što Udruga umirovljenika Bedenica znači članstvu, najbolje ilustrira odgovor na to pitanje koji je dala Mira Balić (r. Dukarić) (83) najstariji naš član:

-Meni je Udruga sve. To je moj život

Na kraju Dragica Picek i Izvršni odbor čestitaju svim umirovljenicima  Sretan i blagoslovljen Božić i Novu 2021. godinu. Važna napomena:  Fotografije su snimljene prije pandemije Covid 19. Dragan Vicković)