Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Udruga umirovljenika općine Jakovlje : OLAKŠAVAJU SAMOĆU

Udruga umirovljenika općine Jakovlje osnovana je 1998. i danas broji oko 450 članova. Od 28.ožujka 2020. udrugu vode predsjednica Branka Majcen i tajnica Verica Seničić.

Branka Majcen ističe:

-Premda smo imali puno velikih planova za ovu godinu, korona virus nas je usporio u ome. Uspjeli smo organizirati tek nekoliko izleta i to u Trsat, Malinsku, Ludbreg – Mali Bukovac te Mariju Bistricu.

Unatoč otežanim uvjetima rada, Udruga umirovljenika općine Jakovlje , u dgovoru s povjerenicima organizirali je posjet bolesnim članovima kako bi im olakšali samoću. To ih posebno veseli.

Prva takva posjeta bila je Mariji Borovec koja je osam godina u krevetu . Jako se obradovala našem dolasku, ističu u Udruzi i dodaju: Njezina nas je obitelj srdačno primila.

Umirovljenici Jakovlja osmislili su i proslave „okruglih rođendana“svojih članova.Prvo obilježavanje bio 80 rođendan Ljubice Kovačec koja je ujedno i dugo godina povjerenik.

Proslavi njezinog rođendana bila je nazočna i Sanja Borovec ,načelnica općine Jakovlje, koja i na taj način podržava rad Udruge.

Na kraju u Udruzi umirovljenika općine Jakovlje naglašavaju da mijenjaju vizualni izgled pjevačkom zboru.(Dragan Vicković)