Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

NAJVESELIJA UDRUGA UMIROVLJENIKA

Udruge umirovljenika Zagrebačke županije nose epitete prema općinama ili gradovima u kojima djeluju. Neke su najbogatije, neke su najmanje , neke su najveće, negdje imaju najbolje vino, u drugima se najbolje jede. Udrugu umirovljenika općine Pokupsko s razlogom nazivaju: najveselija udruga umirovljenika Zagrebačke županije.


Članovi udruge umirovljenika općine Pokupsko već osam godina priređuju veselice za: Valentinovo, Martinje , za Dan općine 15. kolovoza ( Veliku Gospu- kad jer i Dan općine Pokupsko), te za Božić.
Vladimir Turković, predsjednik naglašava :


-Mi smo mala udruga umirovljenika (ima nas svega 75 članova), ali smo zato najveselija udruga umirovljenika u našoj županiji. Ja sam predsjednik drugi mandat, a to znači da sam na čelu udruge već osam godina. Osnovani smo 1999., poslije Domovinskog rata. Mi smo po prirodi veseli ljudi. Na početku smo osnovali tamburaški sastav koji danas svira u slijedećem sastavu: prvu violinu svira Ljubinko Đurić, a drugu Stjepan Škrinjarić, bajs Slavko Ruševljan, bugariju (kontru) Ivan Marenić i harmoniku Vlado Turković.


Tako je bilo i ovaj puta na druženju uoči Božića. Članovi Udruge umirovljenika općine Pokupska okupili su se poslije objeda u selu Opatiji, pa šišaj. Morali su se ranije sastati, jer poslije je i „posla pri hiži“, a sutra je već radni dan. Udruga umirovljenika općine Pokupsko s razlogom nosi titulu „ najveselija udruga umirovljenika“ ne samo u Zagrebačkoj županiji, nego daleko šire. Ovi ljudi su s pjesmom ušli u adventsko razdoblje, radosni i s pjesmom dočekuju Božić i božićne blagdane.( Dragan Vicković)