Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

ODRŽANA SKUPŠTINA

Obilježena 20 obljetnica Zajednice. Mr. Stjepan Kožić župan dobio posebno prizanje. Gosti skupštine: mr. Višnja Fortuna-predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske i Ksenija Čuljak pročelnica za društvene djelatnosti Zagrebačke županije.


Pod predsjedavanjem Josipa Jakopača, predsjednika održana je u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu redovna sjednica Skupštine Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije. Zajednica objedinjava rad 28 gradskih i općinskih udruga umirovljenika u kojima djeluje 22.500 članova. Suradnja Zajednice i Zagrebačke županije je veoma dobra. U proračunu Zagrebačke županije za iduću godinu predviđen je iznos od 1 mlijuna i 100 tisuća kuna za potrebe Zajednice.


Na početku rada, Skupština je dodijelila mr. Stjepanu Kožiću županu posebno priznanje za „dugogodišnju suradnju i izniman doprinos u radu i razvju Zajednice“ . U ime župana priznaje je primila Ksenija Čuljak , zahvalivši se te je istakla želju za obostrano dobrom i uspješnom i budućom suradnjom Zajednice i Županije.


Skupština je prihvatila izvješće o radu Zajednice za proteklo mandatsko razdoblje te financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2018.
Članovi skupštine prihvatili i program rada te financijski plan za 2020.
U povodu 20. obljetnice osnivanja Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije, konstatirano je da je prvi predsjednik Zajednice bio Vladimir Jaklenac, potom Rudolf Benček, a potom aktualni predsjednik Josip Jakopač. Skupština je dodijela poseban priznanja osnivačima Zajednice.


Priznanja su dobili: Stjepan Novosel ( Dugo Selo), Marica Forjan ( Dubrava) , Stjepan Katušić ( Brdovec ), Josip Bolješić ( Velika Gorica) i Zvonko Smrekar  ( Brdovec).


Skupštinu je pozdravila mr. Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske , istakavši da ukolko je u Matici više umirovljenika tada je i Matica jača kao krovna organizacija. Fortuna je informila skupštinu o rezultatima radnog posjeta (Sindikata umirovljenika i Matice umirovljenika), premijeru Andreju Plenkovićiu. Tema razgovora bila je problematika dopunskog osiguranja. Dobiven je pozitivan odgovor , što će svim umirovljenicima biti velika pomoć iduće godine. (Dragan Vicković)