Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

SRCEM ZA BANOVINU

Umirovljenici Ivanić Grada pomogli Banovini

Želji Brezovečki-Brzi, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Ivanić Grada:

-Trebao je to biti još jedan normalan radni dan u našemu životu , ali priroda ima neke druge namjere : .ljuljanje , trešnja i neizvjesnost postala je stvarnost. Tada čovjek shvati da je malen, nemoćan i krhak , jer tih par sekundi svima je bila kao vječnost u nepoznato što i kako dalje Vijesti su pokazale razmjere potresa koji je pogodio Sisačku Moslavačku županiju.

Kako ste reagirali u Gradskoj udruzi umirovljenika Ivanić Grada?.

 Brezovečki kaže:

-Shvatili smo da trebamo nešto poduzeti i pomoći potrebitim . Penzići su počeli donositi humanitarnu pomoć za našu Banovinu. Za par sati toliko je toga doneseno da smo odmah organizirali hladnjaču i uputili je na Banovinu u Petrinju u tamošnji Karitas.

Udruga umirovljenika Ivanić Grada uključila se i odlaskom volontera na pogođena mjesta gdje su sanirana krovišta i sve što je u ovakvim kriznim vremenima potrebito . Udruga je izdvojila dio sredstava za članice Kravarsko i Pokupsko kojima su prostorije za rad udruge umirovljenika znatno oštećene u ovom velikom potresu.

Na kraju Brezovečki kaže:

-Još jednom se pokazalo veliko srce naših članova udruge i razumijevanje za potrebama ljudima u nevolji . Svakako je vrijedno sjetiti se i zahvaliti znanim i znanim ljudima velikog srca koji su svojim primjerom pokazali da ako ne misliš na druge , jednoga dana shvatit ćeš da ni drugi ne misle na tebe .( Dragan Vicković)