Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE FARKAŠEVAC

Udruga umirovljenika općine Farkašavac najmlađa je umirovljenička udruga u Zagrebačkoj županiji, a osnovana  je 23. studenog 2019. Lani je iz opravdanih razloga izostala veća aktivnost ( korana virus).

Predsjednik Udruge umirovljenika, koja okuplja 50 članova je Ivan Gotić, Ljerka Jakopčević je potpredsjednica, a dužnost tajnika obnaša Marinko Kostiha. Pored njih u Izvršnom odboru su i Nada Brckan, Nikola Otržan i Nikola Horvat.

-Već ove godine, ističe Marinko Kostiha, tajnik Udruge, ukoliko epidemiološko stanje bude povoljnije, realizirat ćemo ambiciozan plan aktivnosti.

Zahvaljujući razumijevanju općine Farkaševac , a posebno načelnika Dražena Draganić, Udruga je dobila novouređeni prostor u općinskoj zgardi, što govori o razumijevanju lokalne samouprave za potrebe ljudi treće životne dobi.

– Tu ćemo se sastajati te organirati dežurstvo jednom tjedno prije podne. Cilj nam je uzajamno informiranje i o potrebama našega članstva , ali i zajednički tražiti načine realiziranja našega programa rada.- ističe Ivan Gotić, predsjednik Udruge.

Na prvom ovogodišnjem okupljanju, općina je poklonila svakom članu Udruge novogodišnji poklon-paket. Za tu svrhu iz proračuna je izvojeno 5.000 kuna. ( Dragan Vicković)