Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

VRIJEDNA I SAMOZATAJNA

Stanovnici općine Pisarovina, a među njima i članovi Udruge umirovljenika ne dozvoljavaju da arhitektura drvenih obiteljskih i gospodarskih zdanja, pjesma i ples, narodni običaji i poljoprivredni proizvodi nestanu iz svakodnevnice.
Udruga umirovljenika Općine Pisarovina je registirana godine 1999. Danas broji 300 članova, a ukupno u općini ima oko 700 umirovljenika.


Članovi Izvršnog odbora: Stjepan Čačković- predsjednik, Ivan Orečić- potpredsjednik, Miko Šajnović- tajnik te članovi: Mladen Horvat, Drago Strnić, Ivan Antolčić i Ivan Žunec.
Stjepan Čačković, predsjednik Udruge umirovljenika općine Pisarovina kaže:
-Glavni cilj naše Udruge je poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Tijekom godine provodimo programe naše Udruge kao što su: izleti na more ( Novi Vinodolski) i u toplice( Stubičke toplice), hodočašće u Mariju Bistricu, posjeta sajmu Gudovac, odlazak na Dane Kostenijade u Hrvatskoj Kostajnici te druženje uz ples i muziku. Ta druženja organiziramo povodom Valentinova, Dana žena, Martinja i Božića.
Članovi Udruge redovito sudjeluju na Sportskim susretima Zagrebačke županije i Pjevačkih zborova. Lani su njihovi strelci u Velikoj Gorici zauzeli treće mjesto.


Miko Šajnović, tajnik Udruge ističe:
-Naši umirovljenici sudjeluju s našim pjevačkim zborom na svim aktivnostima općine Pisarovina kao što su Kupske večeri, Jurjevo, Dani kruha i Manifestacija bijelih roda u Donjoj Kupčini, te na sporskom i muzičkom druženju u Pokupskom i sudjelovanje pjevačkog zbora u KUD-u Vrhovje iz Donjeg Dragonišca.
Članovi Udruge umirovljenika ističu da vode brigu o bolesnim članovima koje posjećuju, a ujedno oni surađuju sa susjednim umirovljeničkim udrugama.( Buzin, Kravarsko, Pokupsko, Samoborski Novaki) . Trudimo se da našim aktivnostima privučemo čim više novih članova, ali je to sve teže u zadnje vrijeme. Mi smo mala, ali vrijedna i samozatajna udruga umirovjernika.
O općini Pisarovini
Inače općina Pisarovina, najveća je općina (145 kvadratnih kilometara) i najrijeđe naseljena (25 st/km kvadtnih 3689 stanovnika) Zagrebačke županije i nalazi se u njezinom južnom djelu i dominantno određena Vukomerčkim Goricama i tokom rijeke Kupe.
Stjepan Čačković naglašava: Ovaj prostor je idealno mjesto za odmor i aktivni sportski i ležerniji obiteljski život što su prepoznali Zagrepčani. Stoga je ovdje oko 900 vikend objekata, čiji vlasnici posljednih godina intenzivno mijenjanju svoje adrese i postaju stalni stanovnici općine Pisarovine. Naša općina poznata je i po mineralnoj vodi Jamnica.
I na kraju, u Udruzi uimirovljenika općine Pisarovina ističu: Rijeka Kupa određuje južne granice naše općine i županijske granice, te je bila poprište Domovinskog rata. ( Dragan Vicković )