Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Tradicionalni susreti Zajednice udruga umirovljenika

U Samoboru su održani 23. sportski susreti Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Otvorio ih je župan Stjepan Kožić, poželjevši umirovljenicima puno zdravlja i obiteljske sreće. Poručio im je da, dok je on župan, mogu računati na Županiju.
„Mnogi u državi govore da su umirovljenici teret. No, zaboravljaju što su umirovljenici sve učinili za ‘lijepu našu’. Niste vi teret, vi ste naš ponos! Tijekom svoga radnog vijeka stvarali ste puno dobroga za ovo društvo“, rekao je župan, uz kojega je na susretu bio i njegov zamjenik Hrvoje Frankić.
Županija za Zajednicu udruga umirovljenika godišnje iz proračuna izdvaja oko milijun kuna. Na tome je zahvalio predsjednik Zajednice Josip Jakopač.
„Hvala Bogu da imamo Županiju, koja ‘pokriva’ naše troškove“, rekao je. Rudolf Benček, počasni predsjednik Zajednice poručio je okupljenima da je život pred njima i da ni jedan čovjek nije toliko star da pred sebe ne može postaviti neki cilj.
Sudionike susreta pozdravili su također Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Samobora, i Ivan Banek, glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske.
Na sportskim susretima je sudjelovalo oko 1300 umirovljenika iz 28 umirovljeničkih udruga.
Dan nakon sportskih susreta, održan je i, tradicionalni, koncert pjevačkih zborova i glazbenih sastava udruga umirovljenika.

 

IZVOR

 

Galerija fotogafija