Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

KORISTAN SEMINAR O ZDRAVLJU I UGODAN IZLET

Izvršni odbor Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirao je u Crikvenici seminar pod nazivom „Mentalno zdravlju“, a predavač je bila psihologinja mr. sc. Iva Brozičević Dragičević , prof. kliničke i sportske  psihologije iz Selca.

-Čovjek se svakodnevno mora baviti sobom , treba raditi na sebi. Volite sebe, kako biste voljeli druge.- poruka je seminara.  

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice ističe: Seminar smo organizirali kao nagradu našim predsjednicima Gradskih i općinskih udruga umirovljenika. Oni svoj posao veoma uspješno obavljaju iako su volonteri. Poslije seminara održali smo sjednicu Predsjedništva, gdje su informirali o predsjetojećim 26. Susretima umirovljenika i glazbenih sastavau Zaprešiću ( 18 i 19. rujna) , te o obilježavanju Međunarodnog dana  Dana starijih osoba 01. listopada u Jastrebarskom.

Nakon seminara, polaznici su boravili na izletu na Vrbnik ( otok Krk), a na povratu kući posjetili su Marijansko svetište na Trsatu.

Posebno dobrom raspoloženje sva tri dana doprinio je „Muzički sastav“: Vlado Turković Turki i Ljubinko Đurić ( Pisarovina), Ivan Marenić ( Križ), Nikola Mika Ptiček ( Sveti Ivan Zelina) i  Đuka Mućnjak ( Jastrebarsko)

Josip Kos- Samobor: -Bilo je ugodno, korisno i svrsishodno. I ovaj puta smo nešto naučili. O  „Mentalnom zdravlju“, organizirat ćemo stručno predavanje, kako bi naše članstvo imalo koristi.

Ljerka Puhača- Preseka: Sve je bilo u najboljem redu.  Poseba štimung opuštenosti dao je naš orketsra svojom svirkom. I korisno i zabavno.

Stjepan Habazin-Dubrava: Trodnevni izlet u potpunosti je ispunio svoju zadaću. Tema seminara bila je aktualna , a dodatni sadažajiu buli su pun pogodak.

Ivan Bucina- Orle: Sve je bilo odlično i korisno. Zbližili smo se. Postali smo jedna veća obitelj u kojoj ima puno sloge i rezumijevanja.

Ivan Sukser-Lukač- Luka: Na seminaru sam prvi puta, a tri sam godine predsjednik. Bogatiji smo svi skupa za dragocjena saznanja. U suradnji s Domom zdravlja Zaprešić, ali i s našim obiteljskim liječnicima organizirat ćemo slična predavanja.

Ankica Pavičić- Vrbovec: Bila su to tri veoma sadržajna dana. Program je ostvaren u tančine. Bogatiji smo za nova saznanja. Ujedno smo se rekreirali na izletu brodom na Vrbniku. Posjet Marijanskom svetištu na Trsatu uvijek je poseban doživljaj.

 Dragutin Frkanec- Marija Gorica. Ukupan dojam je jako pozitivan čemu je uvelike doprinijela dobra organizacija. Sve je bilo na veoma visokom novou.

Vlado Turković- Turki -Pokupsko. Bila je vrhunska organizacija. Bolje smo se upoznali i zbližili smo se . To je itekako korisno. ( Dragan Vicković)