Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

UZDARJE JEDNOG RAZREDA

Milštajnovi dječaci

Zagreb je 22. ožujka 2020. zadesio potres. Mnogi su željeli i uplatili pomoć za saniranje posljedica ove prirodne katastrofe. Svoju pomoć uplatio je i V-A razred Prve učiteljske škole ( škol. god 1962./63.) iz Zagreba . Oni su uplatili pomoć za obnovu osnovne škole u Markuševcu, jer su mnogi završili radni vijek radeći u školi. Bili su jednodušni pomoći osnovnoj školi, ovaj puta u Markuševcu. Tako su željeli popraviti bar jedan prozor, jer škola je uduvijek bila prozor u svijet.
Ivan Drobec , bivši učenik tog razreda kaže:
-Zli usud Vašega odgojno-obrazovnog vrta izmamio nam je suze ljubavi. Njima želimo baremo malo vidati rane , osvježiti rožice u školskim klupama i skromno posvjedočiti svetost učiteljskog zvanja, jer Ljubav je jača od svake nevolje i svakoga zla.
U popratnom pismu Gordani Horvat, prof. ravnateljici OŠ Markuševec bivši učenici V-a kažu:
-U Zagrebu smo doživjeli prve ljubavi, pisali prve pjesme i ostavljali ljubavne poruke u klupama . To je generacija koja je išla osunčanom stranom ulice. Tako smo se prepoznavali.


Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče. Njegova me radost blaži njegova me rana peče
Grad nas je cijelo vrijeme grlio, strepio je nad nama . Sebe nam je darovao. Danas je ranjen. Grade moj, s Tobom smo i sada kada Ti je najteže.
Ovo je uzdarje : Jednog V-a, Prve učiteljske škole , Zagreb
Medulićeva 33, gen. 1962./63. raz. Romana Milštajna, prof.
(pomoć su uplatili: Antolčić Branko- Zagreb, Beketić Josip-Zagreb, Buden Marijan- Belec, Buljan Marko- Zagreb, Drobec Ivan-Jakovlje, Hercigonja Željko-Velika, Matovina Ivan- Zagreb, Matičić Hrvoje- Zagreb, Mihaljev Branko- Bestovje Samobor, Mikulić Miroslav- Proložac, Pleško Marijan-Klanjec, Šipušić Stjepan- Velika Gorica, Tokić Mile- Sveti Ivan Zelina, Vicković Dragan- Vrbovec i Vlahovec Stjepan- Buzin)
Gordana Horvat, ravnateljica OŠ Markuševec bila je dirnuta ovom gestom bivših učenika Prve učiteljske škole i toplo im se zahvalila.
Osnovnu školu Markuševec polazi 630 učenika u matičnoj i u dvije područne škole u Bačunu i Vidovcu. Zgrada je u Markuševcu znatno oštećena. U tijeku je sanacija štete i oni se nadaju da će poslovi sanacije biti završeni do početka iduće školske godine. ( Dragan Vicković)