Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije skreće pozornost svojim članovima kao i svim ostalim građanima, posebno građanima starije životne dobi , da se u svezi s pandemijom korona virusa pridržavaju uputa koje je javno iznio Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske. Istodobno treba se pridržavati  i uputa stožera Civilne zaštite Zagrebačke županije kao i uputa Stožera Gradova i općina Zagrebačke županije .

Posebo upozoravamo na potrebu samodiscipline u provođenju spomenutih mjera, a napose da starija populacija ne izlazi nepotrebno iz svojih stanova da se pridržavaju samoizolacije.

Time ćemo zaštiti sebe i svoje ukućane , ali i spriječiti prenošenja i širenje spomenutog virusa.

Kad je riječ o zadravstvenoj zaštiti, molimo vas da ne idite u Domove zdravlja već svoje potrebe i zahtjeve komunicirajte telefonski sa svojim liječnikom. 

Važno je da svojim susjedima koji su u potrebi ponudite pomoć kao što je odlazak u prodavaonice živežnih namirnica ili ljekarne. Komunicirajte  Stožere civilne zaštite u svojoj općini i gradu kad je riječ o organizaciji odlaska u trgovinu  radi nabave živežnih namirnica i sanitarnih potrepština ili u ljekarne. 

                                                                                                         Za  Izvršni odbor 

                                        Zajednice udruga umirovljenika  Zagrebačke županije

                                                                                         Josip Jakopač, predsjednik