Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Međunarodni dan starijih osoba

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije na svečan način je obilježila Međunarodni dan starijih osoba. Svečanost je održana u Rugvici u organizaciji Općinske udruge umirovljenika Rugvica čiji je predsjednik Marijan Jagušt te Zajednice udruga umirovljenika.

Cilj je obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba istaknuti važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Skup je pozdravila Višnja Fortuna, predsjednica Matice Hrvatske, istakavši napore koje Matica čini na planu poboljšanja materijalnih uvjeta života umirovljenika Hrvatske.

Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije svesrdno je podržao rad Zajednice i obećao da će Zagrebačka županija financijski i nadalje pratiti Zajednicu udruga umirovljenika.

Josip Jakopač, predsjenik Zajednice udruga umirovljenika naglasio je da na podrčju Zagrebačke županije živi i djeluje 21.000 umirovljenika koji rade u 9 gradskih i 19 općinskih udruga umirovljenika.

Podsjetimo da je Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila 14. prosinca 1990. Međunarodni dan starijih osoba kojim se želi potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada.( Dragan Vicković)