Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je Međunarodni dan starijih osoba. Rezolucijom UN-a, usvojenom 1990., obilježava se 1. listopada. Cilj mu je naglasiti važnost skrbi o socijalnom položaju, pravima i kvaliteti života starijih osoba. Umirovljenici s prostora županije, predstavnici 27 umirovljeničkih udruga, družili su se u Okuju. Domaćin je bila Udruga umirovljenika grada Velike Gorice.

„U 28 podružnica, brojimo preko 2800 članova. Omogućujemo našim članovima povoljnije ljetovanje, odlazak u toplice, nabavu ogrjevnoga drva, a vodimo brigu i o bolesnima“, ispričao je Krunoslav Ban, tajnik velikogoričke udruge.

Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije, zahvalio je Županiji što podržava umirovljeničke aktivnosti, pa tako i obilježavanje, od prije četiri godine, Međunarodnog dana starijih osoba.

„Suradnja sa Županijom je i više nego dobra. Perfektna!“, rekao je.

Da Županija sustavno brine o stanovnicima starije životne dobi potvrđuju i riječi Tome Benka, potpredsjednika Matice umirovljenika Hrvatske.

„Sretni ste dok imate ovakvu Županiju, jer umirovljeničke udruge Zagrebačke županije imaju najbolju financijsku podlogu u RH“, naglasio je Benko, dodajući da umirovljenici nisu, kako to neki kažu, trošak državi.

„Svatko od nas treba razmišljati da će jednoga dana ostariti“, rekao je Benko. U ime župana Stjepana Kožića umirovljenike je pozdravio vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije Stjepan Vlahovac. Uz ostalo je rekao da su smijeh i zabava najbolji lijek za probleme s kojima se umirovljenici susreću.

U prigodnome programu sudjelovali su pjevački zborovi udruga umirovljenika Velike Gorice, Pokupskog, Svete Nedelje i Zaprešića.

 

IZVOR

 

Galerija fotografija

« 12 od 12 »