Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

UDRUGA UMIROVLJENIKA BISTRA

Udruga umirovljenika Bistra , usprkos ovogodišnjim teškim vremenima- vrijeme pandemije COVID-19, uspjela je biti aktivna.
Dragutin Funtak, predsjednik ističe:
-Imali smo druženje za Valentinovo, održali smo godšnju skuštinu , te boravili u akva-parku u Adamovcu, a bili smo i 4 puta kolektivno na moru.(na otoku Krku).
Na godišnjoj skupštini članovi Mješovitog pjevačkog zbora koji vodi mladi zborovođa Adrian Bogadi izveo je „Lijepu našu“. Zbor djeluje od 1996. i broji 18 članova.
Uduga umirovljenika organizirala je izlet u Marijansko svetište u Mariju Bistricu.


Dragica Gašparinčić, tajnica dodaje:

Bili smo nazočni u Dubravi na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba, a posjetili smo i naša 24 bolesna člana te se s njima družili .


Iako su umirovljenici općine Bistra planirali u listopada izlet u Lepoglavu i Belec, nisu ga realizirali, zbog Covida 19.
Na kraju za istaći je da su od općine Bistra zahvaljujući razumijevanju načelnika općine Krešimira Gulića dobili zaštitne maske koje su podijelili svojim članovima.


Udruga umirovljenika Bistra i ovom se prigodom zahvaljuje svojim članovima što se pridržavaju epidemioloških mjera . Da su u tome uspješni, vidi se po tome što niti jedan član Udruge nije obolio od Covida 19. ( Dragan Vicković)