Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

SKUPŠTINA UMIROVLJENIKA OPĆINE PRESEKA

Godišnja skupština izabrala Ljerku Puhaču za dopredsjednicu umjesto preminulog Stjepana Mušaka.

Održana je godišnja skupština Općinske udruge umirovljenika općine Preseka čiji je predsjednik Branimir Holjevac.

– Udruga broji 310 članova istakao je u svom izvješću Branimir Holjevac , predsjednik naglasivši da su prošle godine , unatoč  epidemiološkim mjerama realizirali velik dio planiranih zadaća. I ovaj puta naglašena je veoma dobra suradnja s općinom Preseka, koja im je ustupila prostori te ih financijski potpomaže.

Skupština je odala posebno priznanje preminulome Stjepanu Mušaku ( 1957.-2020.), potpredsjedniku Udruge, koji je organizirao mnogobrojne izlete na more ili u toplice. Zahvaljujući njegovom predanom rad , Udruga umirovljenika općine Preseka uživa veliki ugled u Zajednici udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Skupština je izabrala Ljerku Puhaču za novu potpredsjednicu koja obnaša i dužnost tajnika.

Godišnja skupština Udruge umirovljenika općine Preseka  izabrala je novi Izvršni odbor u sastavu: Slavko Habijanec, Damir Kožar, Vlado Skočaj, Drago Kulfa, Biserka Mušak i Josip Leljak.

Na kraju za istaći je da se presečki umirovljenici redovito sastaju srijedom od 10-13 sati u svojim prostorijama  u zgradi općine Preseka. ( Dragan Vicković)

STJEPAN HABAZIN- PREDSJEDNIK

Udruga umirovljenika općine Dubrava broji 470 članova. Na godišnjoj skupštini Udruga je izabrala Stjepana Habazina za predsjednika, a dopredsjednici su : Nikola Radosavac, Božena Troha i Darinka Bezrok.

Tomislav Markonić, dosadašnji predsjednik Udruge izabaran je za doživotnog počasnog predsjednika.

Skupština je održana na delegatskom principu, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Stjepan Habazin, novi predsjednik ističe:

-Kovid 19 usporio je i naš rad. Unatoč otežanim uvjetim, redovito se sastajemo srijedom u našem domu, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera. Uređujemo okoliš oko doma. Nedostaju nam uobičajena druženja i izleti, ali zdravlje je na prvom mjestu.

Među najvažnije zadaće koje je Udruga organizirala prošle godine, Dubravci ističu organiziranje obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba  Zagrebačke županije.

Ove godine organizirali su izlet u Marijansko svetište u Mariji Bistrici. ( Dragan Vicković)

NOVOST: BESPLATNI PRAVNI SAVJETI

Zbog epidemioloških mjera Gradska udruga umirovljenika Ivanić Gradaodrala je dopisnu izvještajnu skupštinu. Novo izabrano ( staro )rukovodstvo vodit će Udrugu u mandatnom periodu od 2021.-2025.

Željko Brezovečki Brzi ponovo je izabran za predsjednika  a njegovi su dopredsjenici: Ana Filipašić i Juraj Kondres, dok će dužnost tajnika i blagajnika obnašati Sanja Zajec.

U Izvršni odbor izabrani su: Ljudmila Mršić, Kata Pavun, Marica Barec, Mirko Knjižek, Slavica Huzanić i Josip Sračić.

Članovi Nadzornog odbora su: Marica Maričić,Ivan Ivanković, i Kata Butković.

Sve aktivnosti: kartanje bele, pikado odvijaju se redovno od 8,00- 15,00 sati svaki dan , a popodnevne sekcije rade : ponedjeljak , srijeda i petak od 19,00 – 21,00 Vježbajmo zajedno

Utorak od 18,00 – 20,00 Likovna radionica

Srijedom imaju dramsku sekciju od 18,00 – 20,00 sati

Četvrtak je proba pjevanja za Tamburaško pjevački zbor Ivančice.

Petakom imamo Kreativnu radionicu

Jedino što nam nedostaje : to je plesnjak svake subote i naravno razni izleti.

Željko Brezovečki Brzi predsjednik Gradske udruge umirovljenika Ivanić Grada ističe:

-Sanirali smo štetu od potresa gdje su nam popucali pregradni zidovi pa smo obnovili , tako da smo spremni za plesnjak( čim do dozvole epidemiološle mjere).

Brzi na kraju ističe i novost u radu:

-Uveli smo svakoga prvoga petka u mjesecu od 10,00- 12,00 sati

Besplatno pravno savjetovanje. Članovi tako mogu pitati što ih zanima, a da ne moraju plaćati u uredima odvjetnika .(oporuke, doživotna uzdržavanja, itd…)( Dragan Vicković)