Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

ODRŽANI SUSRETI UMIROVLJENIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Udruga umirovljenika općine Bedenica bila je domaćin i organizator 29. sportskih susreta umirovljenika i nastupa zborova Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, 08.06.i 09.06 2024.godine.

Pokrovitelji su Zagrebačka županija i župan Stjepan Kožić te općina Bedenica i načelnik Slavko Cvrlje. Ove godine se u ova dva dana okupilo 1800 umirovljenika koji su pokazali da godine nisu prepreka za aktivan život, bavljenjem sportom, odnosno pjesmom, naravno i plesom.

Na otvaranju sportskog dijela susreta govornici su bili predsjednica Udruge umirovljenika općine Bedenica, Dragica Picek, načelnik općine Bednica  Slavko Cvrlje, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, zamjenica predsjednice Matice umirovljenika Hrvatske Jadranka Bahlen, te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je prije otvaranja susreta poručio učesnicima; „ Vi ste za svog radnog vijeka radili i svojim radom pridonosili razvoju naših općina, gradova , županije i domovine nam Hrvatske pa mi u Zagrebačkoj  županiji cijenimo vaš doprinos i nastojati ćemo pratiti vaše aktivnosti u okviru financijskih mogućnosti. Od 2009. godine Zagrebačka županija je pratila vaše programe i projekte sa 1.7 milijuna eura. Prošle, 2023.godine sa 153 tisuće eura, pratiti ćemo vas i u 2024.godini.         Danas  ste svi vi pobjednici, a medalje i pehare će odnijeti spretniji i sretniji“.

Potrebno je naglasiti da se danas takmiče 168 sportskih ekipa dok medalje, pokale dobiva samo 18 ekipa.

Discipline u kojima se natjecalo 168 ekipa su: šah, belot, pikado žene, pikado muški, potezanje užeta žene i potezanje užeta muški.

Drugi dan na otvaranju nastupa zborova prisustvovala je osim domaćina i organizatora  predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Višnja Fortuna koja je u svojem nastupu izjavila da Zajednica udruga izvrsno organizira i vodi susrete na ponos Zagrebačke županije te može poslužiti kao uzor udrugama u drugim županijama           

Pročelnica Zagrebačke županije za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak je otvorila susrete, odnosno nastupe zborova naglasivši  da je ugodno iznenađena kvalitetom, izborom pjesama i pripremom za nastup. Svake godine ste sve bolji, profesionalniji i  s nestrpljenjem čekam da počnu vaše pjesme. Hvala vam za ono što ste učinili u svom radnom vijeku ali hvala vam i za ovo što danas radite u svojim udrugama, širite optimizam i veselje.

Dana, 09.06.2024 nastupilo je 17 zborova udruga, članica zajednice i to:

Bedenica, Zaprešić, Dubrava, Pušča, Dugo Selo, Jakovlje, Ivanić Grad, Križ, Mažuretkinje Kravarsko, Jastrebarsko, Orle, Pisarovina, Pokupsko, Kravarsko, Bistra, Sv. I. Zelina i Stupnik.                

Svaki nastup bio je nagrađen pljeskom, plesalo se veselilo druženju.

ZAJEDNICA NA 8. SPORTSKIM SUSRETIMA MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE U DUGOJ RESI

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije učestvovala je na 8. sportskim susretima Matice umirovljenika Hrvatske u Dugoj Resi, 05.06.2024.godine. Zajednicu je predstavljalo dvadesetak umirovljenika u sportskim disciplinama; pikado, kuglanje, viseća kuglana, bacanje kolutova i u belotu.

Na ovim susretima sudjelovale su krovne županijske udruge umirovljenika iz 17 županija i grada Zagreba. Ukupno oko 500 sportaša. Cilj ovakovih susreta je poticaj za osobe starije životne dobi  budu fizički aktivne, da se druže i da ponosno nose svoje godine. Bez obzira koja sportska ekipa je osvojila medalju zaključak je da su svi učesnici pobjednici. Susreti ovog tipa imaju cilj da potaknu prijateljstvo, druženje, prijateljstva između županija i zajedništvo među umirovljenicima.

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije je ponosna na svoje sportaše koji su pokazali poštovanje prema drugim učesnicima, časno branili boje svoje županije, pokazavši da imaju sportsko srce i sportsku dušu.                                                                                                             

Svojim ponašanjem i nastupom bili su ambasadori svih umirovljenika Zagrebačke županije i naše Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.