Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Josip Jakopač

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Povelja Zagrebačke županije uručena je gospodinu Josipu Jakopaču iz Svete Nedelje, prvom čovjeku Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Gospodin Jakopač funkciju predsjednika obnaša drugi mandat zaredom te je jedan od najzaslužnijih za snažno okupljanje i povećanje broja članica u Zajednici – na čak 29 udruga. Prije te funkcije, u pet mandata bio je biran za predsjednika Zajednice umirovljenika grada Svete Nedelje, a radni vijek proveo je radeći kao profesionalni vozač u specijalnom prometu te je odlikovani sudionik Domovinskog rata u kojem je imao čin zapovjednika satnije.

Svojim angažmanom radi na dobrobit umirovljenika, razvija partnerske i prijateljske odnose između umirovljeničkih udruga koje svake godine okuplja na, svima nam dobro poznatima, Županijskim susretima umirovljenika.

„Ove godine je na Županijskim susretima umirovljenika sudjelovala 171 ekipa. Organizacija takvog događaja, da svi budu zadovoljni, je velika stvar i pokazuje da smo mi generacija koju još uvijek ne treba odbaciti“, rekao je Jakopač uz zahvalu Zagrebačkoj županiji na ovom vrijednom priznanju.