Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Održana Izborna Skupština

Josip Jakopač ponovno je, na današnjoj izbornoj skupštini, izabran za predsjednika Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Za dopredsjednike Zajednice, na mandat od četiri godine, izabrani su Željko Gašparinčić, Đuro Mučnjak, Stjepan Jambrišak i Ankica Pavičić.
Skupština je održana u prostorijama Županije, pa se umirovljenicima, u njezinom uvodnom dijelu, obratio župan Stjepan Kožić.
„Kada vidim vaša lica, osmijeh na njima, optimizam, bilo bi krasno kada bi se to moglo prenijeti na cijelu državu. Naša suradnja je izuzetna, kvalitetna. Uvijek smo bili za pomoć i podršku, za razgovore, podupirali smo vaše prijedloge. Od 2009. do danas za rad Zajednice izdvojili smo preko 9 milijuna kuna. Sve dok sam župan imat ćete moju podršku“, rekao je Kožić.

U Županiji, prema procjenama, ima oko 60.000 umirovljenika, od kojih je njih oko 22.000 uključeno u aktivnosti devet gradskih i 19 općinskih udruga.
„Nastavit ćemo s organiziranjem sportskih i susreta pjevačkih zborova, s obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba, obećavam da ćemo, na prijedlog udruga, i poboljšati neke stvari u našem radu. ‘Pojačat’ ćemo i nabavu informatičke opreme za naše udruge, prvenstveno one koje imaju manju podršku svojih općina i gradova“, rekao je Jakopač. Zahvalio je Županiji na redovitoj financijskoj podršci.

„Da nas Županija ne pomaže mnoge stvari ne bismo si mogli priuštiti“, rekao je Jakopač.

 

IZVOR