Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Čestitka

Josip Jakopač predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije u svoje osobno ime, u ime predsjedništva Zajednice te Izvršnog odbora Zajednice čestita

           Sretan Božić i sretnu Novu 2022. godinu

Svim članovima općinskih i gradskih udruženja umirovljenika Zagrebačke županije svim umirovljenicima Republike Hrvatske kao i svim građanima Republike Hrvatske.

JAKOPAČ PONOVO PREDSJEDNIK

U Jastrebarskom je održana izborno-izvještajna skupština Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Skupštini je bila nazočna Višnja Fortuna predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i Hrvatske branitelje Zagrebačke županije, te Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika grada Jastrebarskog.

 Skupština je ponovoza predsjednika izabrala Josipa Jakopača (Sv. Nedjelja), a za dopredsjednike izabrani su: Stjepan Jambrišak, Dragica Picek, Željko Gašparinčić i Ivan Bucina.

– Ako nas korona ne bude sputavala, i u idućoj godini organizirat ćemo sportske i susrete pjevačkih zborova, proslavu Dana starijih osoba, seminare za predsjednike naših udruga…,istakao jeJakopač, naglasivši odličnu suradnju sa Zagrebačkom županijom koja financijski, u kontinuitetu, pomaže rad Zajednice.

Marica Špičić izabrana je za tajnicu Zajednice, te Nadzorni odbor od tri člana: Stjepan Habazin ,Krunoslav Ban i Nevenka Starčebić.

U Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije udruženo je 29 gradskih i općinskih udruga, s više od 20.000 članova. U ime Županije izbornoj skupštini je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. Rekla je da se uspješna suradnja nastavlja i u 2022., u kojoj je proračunom Županije predviđeno za rad umirovljeničkih udruga 1,1 milijun kuna.

Odličnu suradnju Zajednice i Zagrebačke županije naglasila je i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Rekla je da je malo županija u državi koje, poput Zagrebačke, maksimalno podržavaju rad umirovljeničkih udruga. Rekla je i da Zajednice udruga umirovljenika također trebaju aplicirati na EU fondove. Matica umirovljenika Hrvatske, dodala je, povukla je dosad iz EU fondova 10 milijuna kuna.Skupštini je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskoga Nikolina Ribarić.

Delegat u Matici umirovljenika Hrvatske bit će Josip Jakopač. Prihvaćeno je izvješće predsjednika o ovogodišnjem radu, te te program rada za 2021.-2025., kao i financijski plan za iduću godinu ( Dragan Vicković)