Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Smotra dostignuća u sportu i glazbi

Ovogodišnji sportski i kulturni susreti bili su dosad najmasovniji i okupili su više od 2000 ljudi treće životne dobi, a održani su pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, župana Stjepana Kožića i Gradskog vijeća i gradonačelnika grada Zaprešića Željka Turka.

Jubilarni – 20. susreti umirovljenika Zagrebačke županije – u organizaciji Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije i Udruge umirovljenika grada Zaprešića održani su ove godine na lokaciji Novi Dvori u Zaprešiću – 31. svibnja sportski susreti umirovljenika, a 1. lipnja nastupi pjevačkih zborova i muzičkih sastava umirovljenika.

Poslije intoniranja himne i odavanja počasti poginulim braniteljima i umrlim umirovljenicima Lijepe naše – sportašima su se obratili i poželjeli im puno uspjeha u nadmetanju predsjednica udruge umirovljenika grada Zaprešića Marica Cvetković,  predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je ujedno igre proglasio otvorenim.

P5317489                                                       P5317465

Stjepan Kožić                                                                                  Josip Jakopač
župan Zagrebačke županije                                                        predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije

P5317458                                                P5317473

Marica Cvetković                                                                              Josip Kovačić
predsjednica Udruge umirovljenika grada Zaprešića               predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske

 

Župan je pritom podsjetio da su ovogodišnji sportski susreti umirovljenika Zagrebačke županije dosad najmasovniji – na njima se natječu u sedam disciplina 1250 natjecatelja i natjecateljski svrstanih u 122 ekipe.

– Bitno da se vi družite, veselite i da sklapate nova poznanstva, da duh zabave, sporta i veselja bude prisutan kao što je bio i prijašnjih godina. Mi ćemo kao županija i dalje biti uz vas i dok sam ja župan možete sigurno računati na našu financijsku potporu. Uzgred kazano – ona je ove godine veća za 100 tisuća nego lani. A vi ćete s druge strane i dalje pomagati svojoj županiji u njenom što bržem i skladnom razvoju kao što se to činili dugi niz godina – dok ste bili radno aktivni – istaknuo je, uz ostalo, župan.

Nakon svečanog otvaranja igara umirovljenici su se natjecali u sedam disciplina i polučili ove rezultate. Redoslijed osvojenih mjesta od 1-3 po disciplinama i udrugama:

Šah: 1. Velika Gorica, 2. Vrbovec, 3. Zaprešić

Streljaštvo: 1. Zaprešić, 2. Vrbovec, 3. Velika Gorica

Kuglanje: 1. Ivanić Grad, 2. Velika Gorica, 3. Dugo Selo

Pikado – žene: 1. Marija Gorica, 2. Bedenica, 3. Pisarovina

Belot: 1. Dubrava, 2. Velika Gorica, 3. Pisarovina

Potezanje užeta – muški: 1. Sveta Nedjelja, 2. Samobor, 3. Preseka

Potezanje užeta – žene: 1. Sveta Nedjelja, 2. Samobor, 3. Preseka

Prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari i pismena priznanja.

Drugog dana, točnije 1. lipnja, u velikom šatoru podignutom na lokaciji Novi Dvori upriličeni su nastupi pjevačkih zborova i muzičkih sastava udruga u organizaciji Udruge umirovljenika grada Zaprešića i Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije – pod pokroviteljstvom županije i grada Zaprešića.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge umirovljenika Zaprešića Marice Cvetković, predsjednika udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josipa Jakopača, predsjednika Vijeća grada Zaprešića Drage Bego, predsjednice Matice umirovljenika grada Zagreba Marije Kalebote, zamjenika predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske Tome Benka i još nekih gostiju, pročelnica Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak 20. susrete pjevačkih zborova proglasila je otvorenim.

Nastupi pjevačkih zborova Pisarovina, Klinča Sela, Pušća, Luka, Vrbovec, Zaprešić, Sv. Nedjelja, Orle, Brdovec, Pokupsko, Bistra, Križ, Bedenica, Dubrava, Jakovlje.

Sv. Ivan Zelina, Velika Gorica i Ivanić Grad pobudili su najveće zanimanje. Svaki zbor otpjevao je po tri pjesme, a njihovi nastupi popraćeni burnim pljeskom.

Na kraju dvodnevnog druženja u Novim Dvorima predsjednik Zajednice Udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač izjavio je reporteru HUL-a da je veoma zadovoljan i sportskim susretima i nastupom pjevačkih zborova. Sportski susreti odvijali su se u pravoj sportskoj atmosferi, a nastupi pjevačkih zborova oduševili u pravom smislu te riječi iznimno brojnu publiku.

 – Ja izbjegavam ocjenjivanje koliko god je to moguće, no držim da su susreti vrlo solidno organizirani, da su najmasovniji do sada, odradili smo ih najbolje kako mi to znamo. Držim da tu nema prigovora, izjavio je Jakopač.

Uz ostalo, Jakopač je iskoristio priliku i pozvao sve udruge umirovljenika županije, u čijim se redovima nalazi 21.000 članova da se odreknu barem 500 kuna što ih udruge dobivaju od Županije te da pomognu i na taj način stradalom stanovništvu u poplavama u Slavoniji – sukladno svojim financijskim mogućnostima. Tim ljudima će svaka kuna, svaka pomoć i te kako dobro doći, podvukao je Jakopač.

 

Fotogaleriju pogledajte ovdje: