Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

ZAJEDNICA UDRUGA UMIROVLJENIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE I UDRUGA UMIROVLJENIKA JASTREBARSKO DOMAĆINI 9. SUSRETA PJEVAČKIH ZBOROVA MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE

Organizator ovih susreta je  Matica umirovljenika Hrvatske a domaćin Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije-Udruga umirovljenika Jastrebarsko. Susreti su održani 12.10.2023. u hotelu Princess- kongresni i banketni centar „Princess“, Jastrebarsko.

Učesnici u programu počeli su dolazit oko 9 sati, dočekani su muzikom i pjesmom od zbora i muzike Udruge umirovljenika Jastrebarsko, predsjednika Zajednice Josipa Jakopača te predsjednice Matice Višnje Fortune. Sve učesnike dočekao je doručak na stolu.

Početak programa  počeo je najavom  voditeljice Mateje Baltorinić, izvedbom himne „lijepe naše“, a u nastavku su bili  govornici predsjednik Udruge umirovljenika Jastrebarsko, Stipe Bučar koji je izjavio da je ponosan što je dobio povjerenje Zajednice i Matice da danas bude domaćin ovih susreta. U ime Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, predsjednik, Josip Jakopač je naglasio da je Zajednica najbrojnija članica MUH, pretpostavlja najbolje organizirana i da danas želi pokazati kako mi iz Zajednice-Zagrebačka županija radimo, kako poštujemo naše udruge i drage goste iz drugih županija. Kao domaćini želimo vam uspješan nastup, da se dobro zabavite, ugodno osjećate i s lijepim utiscima vratite u svoje županije. Predsjednica Matice, Višnja Fortuna nakon pozdrava i dobrodošlice danas prisutnima učesnicima  u programu ( prisutno 18.županija sa svojim zborovima i muzikom), zaželjela uspješan nastup. U nastavku je informirala prisutne o radu Matice i onim što čine i što su uspjeli uraditi za sve umirovljenike putem Nacionalnog vijeća za starije osobe Republike Hrvatske.

Zadnji govornik je bila zamjenica gradonačelnika grada Jastrebarsko Nikolina Ribarić koja je ukratko predstavila svoj grad uz izjavu da je grad ponosan na Udrugu umirovljenika Jastrebarsko koja svojim radom i djelovanjem su najbolji ambasadori našeg grada, svoje udruge i naravno Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Na kraju je zaželjela ugodan boravak u Jastrebarskom svim učesnicima te proglasila susrete otvorenim.

Nakon toga počeo je nastup pjevačkih zborova i muzičkih sastava iz 18 županija. Voditeljica Mateja Balatronić predstavila je prije nastupa svaki zbor i najavila pjesme koje se izvode.

Po završetku programa slijedio je prigodni domjenak a potom uz grupu „Mix“ se zaplesalo.