Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Seminar u Crikvenici

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je studijsko putovanje-seminar za članove Izvršnog odbora i Nadzornog odbora  te sve predsjednike udruga koji nisu članovi ovih tijela u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapia, Crikvenica od 09-10 rujna.

Svrha ovakvih seminara je educirati se iz područja očuvanja, zaštite i poboljšanja zdravlja za starije osobe, educirati se iz područja obiteljskog zakona, posebno interesantno oko nasljedstva, darivanja, sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju i sličnim pitanjima. Naravno za predsjednike udruga je važno dobiti informacije kako voditi udruge usklađeno sa zakonskim propisima, te kako ispunjavati želje i potrebe svojih članova kroz aktivnosti udruge.

Nakon dolaska, smještaja i ručka naši domaćini iz Thalassotherapie su predstavili svoju bolnicu te održali predavanje o potrebi održavanju fizičke aktivnosti u trećoj životnoj dobi kroz prigodne vježbe, zdravu prehranu, druženje, svedeno pod naziv aktivno starenje.

Izvršni odbor održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj je izvršena analiza Županijskih sportskih susreta održanih u Jastrebarskom 3-4.06.2023. sa zaključkom da je Udruga umirovljenika Jastrebarsko na čelu sa predsjednikom Stipom Bučarom, uz podršku grada Jastrebarskog sve izvrsno odradila.  Na sjednici je prihvaćena ponuda domaćinstva za susrete u 2024. godini od Udruge umirovljenika općine Bedenica.                                          

Udruga umirovljenika općine Marija Gorica je organizator proslave međunarodnog dana starijih osoba Zagrebačke županije u Mariji Gorici. Sve potrebne predradnje za 01. listopada su izvršene, očekuje se oko 200 učesnika. Svaka udruga će biti predstavljena sa četiri člana. Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije je domaćin i organizator 9 susreta pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Očekuje se nastup predstavnika svih 20 županija Republike Hrvatske i grada Zagreba. Susreti će se održati u Jastrebarskom 12.10.2023. hotel Princess. Zagrebačku županiju predstavlja pjevački zbor i muzika Udruge umirovljenika Jastrebarsko.

Drugi dan organiziran je izlet brodom na Vrbnik, otok Krk. Obišla se najuža ulica na svijetu te posjetila mjesna crkva Marijina uzvišenja. Izlet je bi ugodan a čitavo vrijeme učesnike je zabavljao svirkom i pjesmom bend Zajednice.

Treći dan iskorišten je za posjet crkvi Majke božje Trsatske u Rijeci. Povratak  je završen zajedničkim ručkom u vinogradarskom kraju na Plješivici.