Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA SAMOBORA

Josip Kos i dalje predsjednik, dopredsjednik je Stjepan Škvorc, a tajnica Renata Brdarić

Samoborski umirovljenici održali su izvještajno-izbornu skupštinu, kojoj je nazočilo 25 od 31 delegata iz 12 podružnica.

Podnijeto je izvješće o radu za prošlu godinu koji je i usvojen , te je usvojen i plan i program rada za ovu godinu.

Predsjednik udruge Josip Kos će i u narednom mandatu ostati na čelu samoborskih. On je govorio o brojnim aktivnostima koje su ostvarene tijekom protekle godine, te o novim inicijativama i idejama prilagođenima vremenu zbog pandemije

Kos ističe:

-Najvažnije je očuvanju zdravlja naših starijih sugrađana. Imamo imamo iznimno dobru suradnju sa samoborskim Crvenim križem, Gradom Samoborom i drugim srodnim udrugama, što nam itekako olakšava provođenje raznolikog programa.

Uz starog/novog predsjednika Kosa/, za dopredsjednika je jednoglasno izabran Stjepan Škvorc, a za tajnicu Renata Brdarić.

Epidemiološka situacija dodatno je uzrokovala pad broja članova udruge, kojih je na kraju 2020. bilo 2192, od ukupno oko 10 000 umirovljenika u Gradu.

Uz pomoć Grada Samobora namjerava se obnoviti postojeći prostor, koji će postati funkcionalna dvorana za dnevni boravak i radionice. U tijeku je rješavanje besplatnog prijevoza unutar područja Grada.

Grad je prema dostupnim europskim fondovima aplicirao projekt vrijedan 15 milijuna kuna, kojima bi se na prostoru bivše Gmajne izgradio “multiage” centar s modernim mikrodomom i dnevnim boravkom za umirovljenike.

Potvrdili su to svojim starijim sugrađanima zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Ivek i Željko Stanec te predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić.( Dragan Vicković)