Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

VESELI I ZADOVOLJNI PRESEČANI

Nijedno putovanje ili druženje ne košta više od 100 kuna, a najčešće je to 80 kuna po članu, a za to dobiju, večeru ( ili ručak) , pijaču i prijevoz: „od lese do lese“.

Općinska udruga umirovljenika Preseka broji 343 člana. Na svim putovanjima autobus je uvijek pun. Proizlazi da je na putovanjima i druženjima prošle 2019. bilo preko 2000 sudionika. Lani su se družili čak 43 puta, od toga bili su na moru devet puta.(Novi Vinodolski pet puta, Ićići, Opatija…), boravili su na Trsatu, Mariji Bistrici , Ludbregu i Međugorju. Stalni su posjetitelji u toplicama: Tuheljske toplice , Krapinske toplice, Daruvarske toplice, Topusko, Varaždinske toplice. U nekima su bili dva ili tri puta.


Sudjelovali su u karnevalskim svečanostima ( fašnik) u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Rijeci, Ivanić Gradu, Sračincu, gdje su ostvarili dobru suradnju s Mjesnim odborom Konak. Redovito se druže za Valentinovo, Martinje i Sv. Katu.
Rukovodstvo Udruge je: Branimir Holjevac, predsjednik, Stjepan Mušak, dopredsjednik, tajnik Pero Ledinščić i blagajnica Ljerka Puhača.
Na zadnjem druženju Presečani su bili u Dugom Selu, a to namjeravaju ponoviti i 14. veljače za Valentinovo . Udruga posebno dobro surađuje s Udrugom umirovljenika Brckovljani i Udrugom umirovljenika općine Dubrava.
Stjepan kaže: Naši su članovi zadovoljni, a imamo ih s području čitave bivše općine Vrbovec. Prepoznali su naš rad i zato nam dolaze. Ni jedno naše putovanje ne košta više od 100 kuna, a najčešće je to 80 kuna po osobi. I za to dobiju: ručak, ( ili večeru) pijaču i prijevoz „od lese do lese“.( Dragan Vicković)