Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

PAVIČIĆ – PO TREĆI PUT PREDSJEDNICA

Redovna, izborna skupština Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca

Redovna, godišnja skupština Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca prihvatila je izvješće o prošlogodišnjem radu kojega je podnijela Ankica Pavičić, predsjednica. Skupština je prihvatila i financijsko izvješće Marije Smolec, te izvješće Nadzornog odbora Ljerke Antolković.

Prošlogodišnji rad Gradske udruge bio je izuzetno otežan zbog pandemije covid 19. Rapidno su smanjene redovne aktivnosti ( druženje, izleti…).

Ankica Pavičić ističe:

-Najvažnije je bilo sačuvati zdravlje naših  članova,  a u tome smo- koliko smo mogli- i uspjeli. Time smo ujedno i održali Gradsku udrugu umirovljenika.

Ostvarena je veoma dobra suradnja s Gradskim društvom Crvenog križa grada Vrbovca.

Najveći problem umirovljenika i grada Vrbovca je usamljenost i siromaštvo, te razne bolesti koje su ih stigle u tim godinama. Sa svim tim „ penzići“ se nose manje više uspješno. U tome im Udruga itekako pomaže.

Grad Vrbovec je isplatio Božićnicu i Uskrsnicu umirovljenicima, a dobili su i Covid dodatak kojega je odredila Vlada Republike Hrvatske. 

-Sve mi mogu uzeti, ali ne i dostojantvo- kaže jedan umirovljenik. Ljudi treće životne dobi imaju dostojanstvo. Oni teško žive, ali imaju ponosa. Oni su radili i zaradili svoju mirovinu, koja im je danas nedostatna za dostojanstven život.

Iz proračuna grada Vrbovca Udruga je dobila za prošlu godini 15.000 za redovnu djelatnost, što Udruzi nije dovoljno zbog troškova „hladnog pogona ( pričuva, grijanje, struja, plin, voda)

Dosadašnja predsjednica Ankica Pavičić izabrana ponovo za predsjednika. To joj je treći mandat.

Potpredsjednici su Zlatica Jagatić, Ivan Tomašinec i Josip Košak.

U Izvršni odbor izabrani su: Josip Košak, Ivan Tomašinec, Marica Octenjak, Milica Hršak, Zlatica Jagatić, Drago Ivanušec, Ana Bakar, Branko Tarandek, Vid Drvenkar, Dragan Vicković, Tomo Horvatić, Dragica Baštek, Ivan Kučan, Stjepan Gaščić, Drago Pomper, Katica Glavica i Ivaka  Antolković.

U Nadzorni odbor izabrani su: Ljerka Antolković, Katica Glavica i Ivan Kučan.

Na kraju već 12. lipnja, Gradska udruga planira prvi izlet u Marijansko svetište u Mariju Bistricu, naravno ukoliko to dozvole epidemiološke mjere.

Istodobno Zajednica Udruga umirovljenika Zagrebačke županije planira održati u rujnu Sportske susrete umirovljenika i pjevačkih zborova u Zaprešiću. Susretima se i Vrbovčani vesele. ( Dragan Vicković)