Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Pomoć nastradalima u potresu

Potres , koji je pogodio Petrinju i Sisak 28. i 29. prosinca 2020., nanio je velike štete i na području Pokupskog i Kravarskog ( Zagrebačka županija). U tim mjestima djeluju i Općinske udruge umirovljenika.

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije :-Ovo je prigoda pokazati svoju solidarnost prema svima koji su pogođeni potresom, a posebno prema našim umirovljenicima u Pokupskom i Kravarskom. Pokažimo im da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

 Pokrenuta je inicijativa da im se financijski pomogne. Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije

HR7323600001101547546

Među prvima sredstva su uplatili Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo, Ivanić Grad i Vrbovec, te Općinske udruge umirovljenika Dubrava i Gradec.

Josip Popović, predsjednik Općinske udruge umirovljenika Kravarsko: Hvala svim udrugama na solidarnosti i pažnji. U našem mjestu učinjena je velika materijalna šteta, srušene su mnoge kuće, a na crkvi Uznesenje Svetoga Križa  srušen je gornji dio tornja i urušeno je krovište lađe. Nekoliko je naših ljudi lakše povrijeđeno. Moja supruga će spavati kod kćerke u Velikoj Gorici, a ja ću noć provesti u automobilu, jer se bojim biti u kući, koja je oštećena.

Vlado Turković, predsjednik Općinske udruge umirovljenik Pokupsko.:.-Unaprijed veliko hvala svima koji će nam pomoći u saniranju posljedica ove elementarne nepogode. Kuće su nam oštećene, srušni su dimnjaci, popadao je crijep s krovišta. Ipak, najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. ( Dragan Vicković)